Connect with us

Kultura

KIC: Predstava “Kontraevolucija” u četvrtak 11. februara

Published

on

Podgorička premijera predstave „Kontraevolucija“ koja je nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića biće organizovana u četvrtak, 11. februara u sali DODEST, od 18 sati.

U predstavi čiji koproducenti su JU “Zahumlje” i KIC “Budo Tomović” uloge tumače: Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđe Tatić. Kostim i scenografiju je radio Darko Musić, muziku Nedjeljko Pejović, a ton i odabir muzike Ivan Zirojević, saopšteno je iz KIC “Budo Tomović”.

„Kontraevolucija“ je duhovita drama, sa elementima tragične farse i apsurda. Predstava se bavi istraživanjem i ispitivanjem ljudske mašte i izdržljivosti, te evolucijom čovjeka i njegovog stvaralaštva, u ovom slučaju androida i njegove ljepše polovine – ginoida. U toj evoluciji učestvuju nauka, tajne službe, religija, teorije zavjere i zdrav razum. Sukob tih beskrajnih pojmova dovodi do komedije situacije i karakrera.

Repriza predstave biće organizovana u petak, 12.februara, u sali DODEST, od 18 sati.

“Besplatnih ulaznica za premijeru i reprizu predstave više nema. Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, a DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije