Connect with us

Kultura

KONKURS ZADUŽBINE MILANA MLADENOVIĆA: Nagrada za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije

Published

on

Zadužbina Milana Mladenovića raspisuje konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar” konkurs je otvoren od 1. do 30. juna 2021.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu.
– Pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Sjeverna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 2.000 eura.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodjeljivanju nagrade.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije