Connect with us

Kultura

KRIVOKAPIĆEVA VLADA: Otkazano učešće na EXPO-u u Dubaiju

Published

on

Vlada Zdravka Krivokapića odlučila je da otkaže učešće Crne Gore na EXPO u Dubaiju, objavio je CDM.

Taj medij navodi da je riječ je o skandaloznoj političkoj odluci nove Vlade jer će Crna Gora najvjerovatnije biti jedina zemlja na svijetu koja otkazuje učešće na prestižnom svjetskom događaju.

Odluka Vlade mogla bi imati izuzetno negativne posljedice po Crnu Goru, posebno kada se govori o izuzetnim odnosima i saradnji Crne Gore i UAE.

Da su dosadašnji odnosu Crne Gore i UAE izuzetni potvrdila je krajem prošle godine ambasadorka te države u Podgorici Nabila Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

“Nivo ekonomskih odnosa je u stalnom porastu. UAE su investirali u niz razvojnih projekata u Crnoj Gori, posebno u oblasti turizma, nekretnina, poljoprivrede i obnovljivih izvora energije. Investitori iz UAE prisutni su u Crnoj Gori od 2007. godine poput Abu Dhabi Financial Group – sa projektom Capital Plaza u Podgorici; Investment Corporation Dubai – marina Porto Montenegro u Tivtu; Masdar sa investicijom u vjetroelektranu Krnovo kod Nikšića. Kao što vidite, sve su to investicije koje dodaju vrijednost strateškim sektorima u Crnoj Gori, poput turizma i obnovljivih izvora energije, na obostranu korist dvije države i dva naroda”, kazala je ona u ranije datom intervjuu Pobjedi.

Svjetski EXPO je jedan od najvećih međunarodnih događaja kada je u pitanju ekonomski i kulturni uticaj.

Na međunarodnom događaju EXPO Dubai 2021. Crna Gora je trebalo da se predstavi temom “Održivost”. Paviljon je trebalo da bude i inspirisan bogatim kulturnim nasljeđem.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije