Connect with us

Kultura

NA ONLAJN CEREMONIJI: Dodijeljene evropske filmske nagrade

Published

on

Nagradu na najbolji evropski film osvojila je dansko-švedsko-holandska koprodukcija „Another Round”, dok je za najboljeg evropskog reditelja proglašen reditelj ovog filma, Thomas Vinterberg.  Film je dobio i nagradu za najbolji scenario, iza koga stoje Vinterberg i Tobias Lindholm.

Ovo je priča o četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi, eksperimentišući sa pokušajima poboljšanja svog života, održavajući konstantan nivoa alkohola u krvi.

Za najbolju evropsku glumicu proglašena je Paula Beer za ulogu u filmu „Undine”. Nagradu za najboljeg evropskog glumca dobio je Mads Mikkelsen za ostvarenje „Another Round”.

Nagrada EFA za najbolji dokumentarni film dodeljena je filmu „Collective” rumunskog reditelja Alexandera Nanaua.

Najbolji animirani film je ostvarenje „Josep”, a film „All Cats Are Grey in the Dark” proglašen je evropskim kratim filmom godine.

Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, bio i Goran Bogdan za ulogu u filmu „Otac” Srdana Golubovića, a film „Otac” je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film.

Ova prestižna filmska manifestacija se održavala kao serija svakodnevnih mini onlajn događaja. Svako veče dodjeljivane su nagrade najboljima, a grand finale održano je sinoć.

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije