Connect with us

Kultura

PARALIZA U SEKTORU KULTURE: Sekretaru i generalnim direktorima (ex) Ministarstva kulture ukinuto radno mjesto!

Published

on

Vesna Bratić (FOTO: in4s)

Državni sekretar i troje generalnih direktora u Ministarstvu kulture dobili su rješenja (bez pravne pouke!?) “o prestanku mandata… zbog ukidanja organa”, saznaje Antena M.

Državni sekretar Igor Vučinić, generalna direktorica (Direktorata) za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić, generalna direktorica za kulturnu baštinu Dobrila Vlahović i generalni direktor za promociju i razvoj kreativnih industrija Aleksandar Pavićević razriješeni su još 5. januara, a o tome su obaviješteni tek prije neki dan.

Rješenje je doneseno bez održavanja sjednice Vlade, po pribavljenoj saglasnosti većine članova Kabineta Zdravka Krivokapića, a u skladu sa novim, kontroverznim Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

Smjenom četvoro dosadašnjih rukovodilaca, de facto, resor je, u kakvom god formalnom statusu bio (zvanično postoji Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta) ostao sa Vesnom Bratić i njenim savjetnicima kao jedinom upravom. U praksi to znači, barem do novih postavljenja, gotovo potpunu paralizu rada u sektoru kulture!

Izvor Antene M kaže da se nagovještaj nove uprave pojavio u liku Gordane Krcunović, direktorice JUK Herceg Festa. Nju je zaposlenima u (ex) Ministarstvu kulture kao eksperta predstavio Miroslav Anđelić, novonaimenovani državni sekretar u četvororesorskom ministarstvu Vesne Bratić. Anđelić je bio na čelu Sekretarijata za opštu upravu opštine Pljevlja, u vrijeme kad je na vlasti u tom gradu bila SNP.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije