Connect with us

Kultura

“RECULTURE”: Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana

Published

on

Povodom početka sprovođenja aktivnoti projekta “ReCulture-Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana čiji je partner Umjetnička kolonija Danilovgrad iz Crne Gore, Vesna Jovović, poslovna direktorka te ustanove kazala je da je glavni cilj kreiranje osnove za poboljšanu vidljivost i modernizovanu prezentaciju kulturnih ustanova zapadnog Balkana.

“Istakla bih da je Umjetnička kolonija Danilovgrad jedina institucija kulture iz Crne Gore, partner u ovom projektu. Projekat je, od preko trista aplikacija koje su bile u konkurenciji, jedan od trinaest koji su odabrani za podršku i finansiranje. Projekat će trajati 40 mjeseci, a finansiraće ga Evropska unija kroz program “Kreatvna Evropa”, a kreiran je s ciljem razvoja sistema komunikacije i da poboljša rad ustanova koje su uključene u njegovu implementaciju. Umjetnička kolonija Danilovgrad, zahvaljujući ovom projektu će dobiti potpuno nov izgled, nove alate komunikacije i novu vrstu pojavljivanja, što će omogućiti svim partnerima uključenim u projekat da se kao ozbiljne institucije pojave u tokovima evropskih kulturnih događaja”, istakla je Jovović.


Projekat sprovodi Kulturni centar Trebinje u partnerstvu sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banjaluke, Muzejom evropske civilizacije i Mediterana iz Marseja, Fakultetom dramskih umjetnosti iz Beograda, Institutom za kulturne politike Fiels OG iz Beča, Udruženje “Ink” iz Novog Sada i Umjetničkom kolonijom Danilovgrad iz Crne Gore.

“Ponosna sam što je Umjetnička kolonija Danilovgrad partner u ovako impresivnoj konkurenciji. Na ovaj način će se partneri povezati dugoročno i stvoriti vid saradnje koji će se nastaviti u budućnosti.
Pored priznanja koja Umjetnička kolonija Danilovgrad do sada bilježi, kao što je međunarodno priznanje članstva u Međunarodnu Alijansu vajarskih simpozijuma, kao i status manifestacije “Internacionalni simpozijum skulpture” od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, kao jedinstvena institucija u Crnoj Gori sa svojom djelatnošću koja se izdvaja kvalitetnom organizacijom i estetikom prostora, prvenstveno priželjkujemo i nadamo se uskoro završetku II faze rekonstrukcije poslovne zgrade. Završetak rekonstrukcije bi omogućio useljenje u nove radne prostorije i nastavak našeg utemeljenog koncepta djelovanja”, zaključila je Vesna Jovović, poslovna direktorka te ustanove.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije