Connect with us

Kultura

SMOTRA KRATKE VIDEO FORME: Pobjednik Tandaramandarabros

Published

on

Za najbolji kratki film u domaćoj selekciji proglašeno je ostvarenje satirične grupe Tandaramandarabros “ The legenda o prvoj demokratskoj Vladi”

“To je parodičan osvrt na naša parlamentarna prčenja. Efektnim montažnim postupkom, od kog zastaje dah, ovaj video je vrhunski trejler za film u kojem živimo. Gledajte na što širem ekranu ili platnu”, poručili su članovi žirija, prošlogodišnja pobjednica Tina Kuzman i urednik i organizator Smotre Zoran Bojović.

Tandaramandarabros je grupa satiričnog karaktera koja se bavi sagledavanjem svakodnevnice kroz filter pop kulture. Grupa je nastala 2013. godine kao radijska emisija na studentskom radiju Krš. Danas se bavi proizvodnjom A/V sadržaja koje plasiraju na digitalnim platformama kao što su Facebook, Instagram, Youtube…

Ocjenjujući kratki video “PeresTrojka” autorke Hristine Radenović kao dinamičan i duhovit, žiri je dodijelio Specijalno priznanje za najbolje za debitantsko ostvarenje.

Za najbolji film u inostranoj selekciji proglašen je Zorg II (21:43) autorke Auden Lincoln-Vogel iz Estonije. Radnja filma opisuje vanzemaljca koji putujući međugalaktičkim autoputem dolazi na Zemlju i glumi u naučnofantastičnom trejleru.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije