Povežite se sa nama

Kultura

VUJOVIĆ SAOPŠTIO: Filmu Duga još 4 festivalske nagrade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Film Duga dobitnik je četiri nove festivalske nagrade, pa je ovo ostvarenje do sada dobilo 15 međunarodnih nagrada na festivalima širom svijeta, saopštio je reditelj filma Aleksandar Vujović.

Duga je, naime, nagrađena na još tri međunarodna festivala – u Brazilu, Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj.

Film je na KZ Film Festivalu u Rio de Žaneiru nagrađen u dvije kategorije – za Najbolji film (Best Shoirt Film) i za Najbolju režiju (Best director) koja je pripala Aleksandru Vujoviću.

Na Aphrodite Film Awards festivalu u Njujorku, Duga je nagrađena u kategoriji za Najbolji kratkometražni igrani film (Best Fiction Short Film).

Na 11. izdanju SEE Film Festival-a Paris-Berlin-Washington (South-East European Film Festival), od strane evropskog žirija SEE FF-a, Vujovićeva Duga nagrađena je za najbolji kratkometražni film.

Od svjetske premijere krajem oktobra 2020. Vujovićev film, dobio je ukupno 15 međunarodnih nagrada i priznanja. Selektovan je na oko 40 festivala u takmičarskim kategorijama na međunarodnim festivalima u Italiji, Španiji, Turskoj, Češkoj, Kini, Indiji, Grčkoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji, Brazilu i Francuskoj.

Film je imao špansku premijeru na 32. izdanju prestižnog Aguilar Film Festival-a, jednom od najkvalitetnijih nacionalnih festivala sa GOYA licencom (GOYA® qualifying festival), gdje je od prijavljenih preko 2000 filmova, Vujovićeva Duga uvrštena u selekciju od 14 međunarodnih filmova koji su se takmičili u kategoriji De Campo za nagradu Águila de Oro for Best De Campo Short Film.

Regionalnu premijeru, Vujovićev film imao je 68. izdanju Martovskog festivala u Beogradu, otvaranjem međunarodnog takmičarskog programa u kategoriji kratkometražnog igranog filma.

U decembru 2020., film je dobio nominaciju i bio finalista na 6. Mercy to Universe International Short Film and Screenplay Competition u Istambulu. Takođe, u decembru 2020. film je dobio nominaciju i bio finalista na 11. China International New Media Short Film Festival-u u Kini gdje je prikazan u kategoriji KingBonn Awards Selection.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije