Connect with us

Magazin

HARI I MEGAN: Odmah su oduzeli titulu našem sinu, brinilu su o boji njegove kože

Published

on

Sinoć je američki CBS emitovao najiščekivaniji intervju godine s vojvotkinjom od Saseksa Meghan Markle i njenim suprugom princom Harijem. U intimnom dvosatnom razgovoru s poznatom voditeljkom Oprom Vinfri razgovarali su o brojnim temama.

Ovaj par je prije svega govorio o razlozima napuštanja kraljevske porodice, svom životu u SAD-u i o Meganinoj prvoj trudnoći koju su objavili na Valentinovo.

Prije početka intervjua, Opra je napomenula da gosti ne znaju unaprijed pitanja, da ne postoje zabranjene teme, te se prvom dijelu razgovora posvetila samo Megan.

Intervju je započet pričom o kraljevskom vjenčanju gdje je Megan upitana šta je očekivala ulaskom u kraljevsku porodicu.

“Tri dana prije našeg vjenčanja mi smo se zapravo vjenčali. To niko ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa i zamolili za intimnu ceremoniju. Spektakl je bio za cijeli svijet, a to je bilo samo za nas bez ijednog člana naših porodica. Kada je riječ o Harijevoj porodici, nisam istraživala o njima posebno nakon što smo se počeli zabavljati. Jedno je imati takvu pretpostavku o tome šta je monarhija, a sasvim drugo kada ti se to dogodi iz prve ruke”, kazala je Megan.

Razgovarali su i o tome kako je upoznala kraljicu Elizabetu II, gdje je Megan istakla da se to desilo sasvim spontano.

“Bila sam sa Harijem na ručku, a ona je upravo bila završila jednu od svojih ceremonija. Hari me upitao da li želim upoznati njegovu baku, na šta sam naravno potvrdno odgovorila, a on je dodao ‘znaš li kako se pokloniti?’ Mislila sam da je to farsa za javnost, ali on mi je tada rekao ‘to nije samo moja baka – to je kraljica’. Tu mi je tek postalo jasno šta njima znači institucija kraljice”, dodala je.

Opra je upitala kako se osjećala kada je znala da u kraljevsku porodicu dolazi kao razvedena žena, glumica te prva osoba koja nije bjelkinja.

Megan je istakla da joj je drago što je došla iz nekog sasvim drugog svijeta te da od porodice inače svako očekuje podršku, ali da je ona nije imala.

“Osjećala sam se izdano i usamljeno jer za mene nisu nikada mogli reći čak ni istinu, a porodice su spremne i lagati da bi zaštitile najbliže. U više navrata sam htjela otići na ručak s prijateljima, ali govorili su da se smirim jer mediji ionako pričaju samo o meni. Sa Harijem nisam bila usamljena, ali ja sam bila trudna, on je radio i nismo uvijek mogli biti zajedno. I on je počeo shvatati šta se dešava kako nas sabotiraju, a svaku mjeru je prevršilo nagađanje o boji kože koju će Arči imati, odnosno, bojazan da će biti isuviše tamna”, navela je.

Nadovezala se i na to da su Arčieju oduzeli titulu princa i da niko nije dao objašnjene zbog čega. Istakla je da se to desilo čim se rodio i onemogućili da ima sigurnost kao drugi unuci.

Opra je upitala je li to zbog njegove boje kože.

“Porodica je s Harijem u nekoliko navrata vodila taj razgovor kako će izgledati i kako će se uklopiti. Pomislila sam da je bolje da nisam živa i mislila sam da je to jedini izlaz, što sam rekla i Hariju. Inače nisam takva osoba, a s druge strane, pred svjetlima reflektora moraš uraditi svoj posao, a raspadaš se. Ljudi ne znaju šta se dešava iza zatvorenih vrata. Ovo je sve istina, koliko god šokantno bilo ne možemo šutjeti nakon ovoliko vremena i linča protiv nas”, ispričala je Meghan.

Harry se priključio intervjuu, a Megan mu je prepustila da otkrije kako par očekuje djevojčicu. Neizbježna tema je bila napuštanje kraljevske porodice, statusa i obaveza koje su imali.

“Nismo imali izbora i nisam htio da se ponovi istorija i pri tome mislim na svoju majku. Primijetio sam isti uzorak i zatražio pomoć. Samo se govorilo ‘to je tako, tako mora biti’ i govorim naravno o britanskim medijima. Nismo dobili dovoljnu podršku porodice u tom trenutku i želio sam podržati Megan tim svojim potezom. To ne znači da sam izdao ili prevario kraljicu, svoju baku, koju poštujem. Neke sam stvari morao napraviti za svoju novu porodicu u tom trenutku”, kazao je Hari.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije