Connect with us

Magazin

I U AMERICI PRENIJELI TUŽNU VIJEST: O smrti Balaševića pisali “Vašington post”, AP

Published

on

Ne samo da je u regionalnim medijima odjeknula vijest da je preminuo kantautor Đorđe Balašević, već o smrti voljenog muzičara piše i američki list “Vašington post”.

U tekstu se navodi da je Balašević ostao široko popularan nakon ratova devedesetih godina na našim prostorima.

“Balašević je svoju karijeru započeo krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, prvo nastupajući u bendovima, prije nego što je postao solista sa svojom mekom pop muzikom i duhovitim tekstovima. Kada se Jugoslavija raspala u ratu ranih devedesetih, Balašević se otvoreno usprotivio nacionalizmu koji je raspirio sukobe. Zbog njegovih stavova, glavni mediji u Srbiji izbjegavali su Balaševića tokom ratne ere”, navodi se u tekstu za ovaj list.

“Vašington post” je ocijenio da je Balašević ostao “voljen širom etnički podijeljenog balkanskog regiona nakon ratova, puneći koncertne sale u svim zemljama nastalim iz šest bivših jugoslovenskih republika”.

Agencija Asošiejted pres (AP) takođe je prenijela vijest o smrti Đorđa Balaševića, navodeći da su “njegovi nastupi bili čuveni po komentarima na bini na razne teme” i takođe su ukazali na njegov antiratni stav i protivljenje nacionalizmu.

Vijest su prenijeli i drugi američki mediji poput Ej-Bi-Si njuz i Ju-Es njuz.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije