Connect with us

Magazin

OSKAROVAC ŽOAKIN FENIKS: Glumiće Napoleona u novom filmu Ridlija Skota

Published

on

Oskarovac Žoakin Feniks je dobio čast da tumači jednu od najpoznatijih istorijskih ličnosti, francuskog vojskovođu Napoleona I Bonapartu u filmu “Kitbag” u režiji Ridlija Skota.

Apple Studios će finansirati i producirati film čije snimanje počinje početkom naredne godine u Velikoj Britaniji.

Žoakin Feniks je prošle godine dobio Oskara za najboljeg glumca u glavnoj ulozi zahvaljujući svojoj roli u filmu “Džocker” (2019).

Ovo filmsko ostvarenje neće biti prva saradnja između Feniksa i Skota. Naime, ovaj glumac tumačio je rimskog cara Komodusa u Skotovom hitu “Gladijator” još davne 2000. godine.

“Nijedan glumac ne bi mogao glumiti Napoleona tako dobro kao Žoakin. Njemu je pošlo za rukom da oživi jednog rimskog cara kao nikome prije, pa vjerujem da će istu bravuru ponoviti i u ovom filmu”, kazao je Skot o izboru Feniksa za ulogu Napoleona.

Skot je dodao da se odlučio da režira film o Napoleonu jer je oduvijek bio njim fasciniran.

“On se pojavio niotkuda i prigrabio je apsolutnu vlast u Francuskoj. U vrijeme dok je ratovao po Evropi i osvajao nove teritorije, on je vodio i jedan pravi mali ljubavni rat sa svojom ženom Žozefinom, koja ga je redovno varala sa drugim muškarcima”, istakao je Skot, piše Deadline.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije