Connect with us

Zabava

NAJSLUŠANIJA MUZIKA 2020. GODINE: Spotify objavio listu najviše strimovanih izvođača

Published

on

Foto: spotify.com

Spotify Wrapped je ponovo ovdje da nam pomogne da se osvrnemo na najslušaniju muziku u proteklih godinu dana. Mnogima od nas je muzika pomogla da prođemo kroz 2020. godinu, mada su ljudi u Crnoj Gori Spotify mogli koristiti tek od jula ove godine, kada je postao dostupan.

Pa, šta je svijet slušao 2020. godine?

Najizvođeniji muzičari na globalnom nivou

Portorikanski reper Bad Bunny zauzima prvo mjesto sa više od 8,3 milijarde strimova ove godine od obožavalaca širom svijeta. Njegov album YHLQMDLG – objavljen krajem februara i koji sadrži saradnju sa Sechom, Anuelom AA i Daddy Yankeejem – takođe je album broj jedan po broju strimova. Bad Bunnyja prati Drake i latino zvijezda J Balvin. Četvrti umjetnik sa najviše strimova je pokojni reper Juice WRLD, a slijedi The Weeknd.

Billie Eilish nastavlja svoju vladavinu kao najviše strimovana umjetnica Spotify-a drugu godinu zaredom, a iza nje su Taylor Swift i Ariana Grande na drugom i trećem mjestu. Četvrta i peta umjetnica po broju slušanja su Dua Lipa i Halsey.

Najpopularnije pjesme na globalnom nivou

Najstrimovanija pjesma godine je „Blinding Lights“ od The Weeknda, koja se uzdigla do skoro 1,6 milijardi strimova ove godine, nakon što je bila druga po broju strimovanja ovog ljeta. Na drugom, odnosno trećem mjestu su australijanac Tones And I sa pjesmom „Dance Monkey“ iz 2019. godine  i Roddi Ricch-ov „The Box“. Četvrta najstrimovanija pjesma je upečatljiva „Roses – Imanbek Remix“ Imanbeka i SAINt JHN-a, zatim „Don’t Start Now“ od Dua Lipe.

unsplash.com

Najpopularniji albumi na globalnom nivou

Najstrimovaniji album 2020. godine je Bad Bunnyjev YHLQMDLG sa preko 3,3 milijarde strimova, a slijede The Weekndov After Hours i Post Maloneov Hollywood’s Bleeding. Zaokružujući listu najčešće strimovanih albuma, naći ćete Harry Stylesov Fine Line i Dua Lipin Future Nostalgia.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije