Connect with us

Medijsko reketiranje

DOSIJE ISLJEDNIK (24): Milivoje se hvalio kako je uništio svog kolegu!

Published

on

Privatno lice Milivoje Katnić, koji je skoro sedam godina obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca nedavno je razriješen sa te pozicije, a iza njega je ostala zaostavština nepočinstava za čiju će sanaciju biti potrebno mnogo vremena.

Portal Aktuelno će otvoriti neke predmete iz čuvenih Katnićevih fioka povezanih sa velikim pranjem novca kada za to dođe vrijeme.  Javnost Crne Gore će tada vidjeti šta je sve skrivao i koga je štitio samoproklamovani Lovćenski tajnovidac.

Ali prije nego što pređemo na otvaranje tih tema od velikog značaja za crnogorsko društvo, ispunićemo obećanje koje smo dali našim čitaocima i u feljtonu od 40 nastavaka prikazaćemo način na koji je funkcionisao bivši glavni specijalni tužilac Katnić.

Portal Aktuelno je u periodu od 30. 04. do 30. 6. 2020. godine na slučaju biznismena Zorana Bećirovića u seriji od 60 tekstova prikazao način rada Katnića koji je za vrijeme svog mandata pretvorio SDT u nešto što je ličilo na ispostavu UDBA-e. Feljton koji od 21. februara objavljujemo upravo će se bazirati na ovom slučaju, kroz koji je najbolje prikazan način na koji je radio Katnić.

U feljtonu čiji će svaki nastavak sadržati po dva teksta iz serijala koji smo već objavljivali u navedenom periodu, biće riječi o sljedećim temema:

Zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje biznismena Zorana Bećirovića, njegovo isljeđivanje u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaj da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo kolege tužioca, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, nerazjašnjeno pitanje famozne čokolade od 4.000 eura, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci, ukidanje crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, fizičko maltretiranje zatvorenika dok je bio vojni tužilac…

Takođe ćemo se dotaći teme kako je Katnić, pored ličnog animoziteteta, vođen naređenjima koje je dobijao od njegovih pretpostavljenih iz takozvane Organizovane tužilačke grupe (OTG ili OKG) kupovao ćutanje medija i pokušavao da ućutka portal Aktuelno, čiji je Bećirović jedan od osnivača.

Biće riječi i o tome kako je Katnić sprovodio metod kreiranja problema, da bi onda spašavao okrivljenog i naplatio mu usluge po tarifi OTG dok je njegov predmet čuvao u čuvenim fiokama.

Krajni cilj Katnića i opskurne OTG bio je ”uhapsiti” Portal Aktuelno onako kako je njegova OTG ”uhapsila” sve ostale medije u državi. Međutim, te teme ćemo se samo dotaći u feljtonu, a portal Aktuelno i Online magazin Luča će o tome opširnije pisati kada za to dođe vrijeme!

Feljton ćete moći da čitate i na Online magazinu Luča, u posebnoj rubrici ‘’Milivoje Katnić’’. U svakom nastavku biće naznačen naslov teksta i datum kada je objavljen da bi čitaoci mogli da dovedu stvari u pravilan kontekst i da bi uvidjeli da je portal Aktuelno još prije gotovo dvije godine naglašavao koliku štetu su za crnogorsko pravosuđe i čitavo društvo učinili Katnić i grupa njegovih saradnika poznata kao Organizovana tužilačka grupa (OTG).

 

KATNIĆEVI MEDIJSKI BATINAŠI KORISTILI OSUMNJIČENE NARKODILERE ZA OBRAČUN SA ŠOŠKIĆEM (14.06.2020)

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji sebe voli da poistovjećuje sa vođom ustanka rimskih robova – Spartakom, ne bira sredstva i ne štedi resurse SDT-a za obračun sa neistomišljenicima o čemu portal Aktuelno piše već više od mjesec i po.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: „Ja, kao glavni specijalni tužilac i jedan od najiskusnijih građana u pravu danas crnogorskom, i to je činjenica…“.

Katnić je tako u stilu svog idola iz antičkog Rima digao pobunu – ali ne protiv ugnjetavanja, već protiv zakona, propisanih procedura i slobodnog novinarstva, pa osim što resor na čijem je čelu koristi za lične obračune, takođe koristi medije za promociju, javni progon ali, kako se sumnja, i za obavljanje prljavih poslova.

Najbolji primjer kako Katnić koristi medije za progon i javno pendrečenje neistomišljenika je fabrikovana “afera Delta” u kojoj je, kako smo opširno pisali, glavna meta bio tužilac Miloš Šoškić.

Nakon što smo do detalja raskrinkali ulogu novinara-provokatora Vladimira Otaševića u iniciranju ove lažne afere, predočili smo da su Šoškića Dan, Vijesti i Nova Pobjeda na osnovnu “pouzdanih” izvora iz SDT-a danima provlačili kroz medijskog toplog zeca nakon montiranog događaja.

Pisali smo da je Dan, na čelu sa predvodnikom medijske hajke Nikolom Markovićem zamjenikom urednika ovog lista, na mig svog nalogodavaca, težište medijskog pendrečenja sa biznismena Zorana Bećirovića, lagano prebacivao na tužioca Šoškića koji je počeo da izlazi na naslovnim stranama ovog dnevnog lista. Dan je činio sve da kompromituje Šoškića, a pošto nijesu mogli da nađu ni najmanju mrlju u njegovoj karijeri, dobili su nalog da ponavljaju kako se Šoškić druži sa Bećirovićem – koji je već ranije od strane iste tužilačko-medijske ekipe proglašen za “opasnog kriminalca koji prijeti sudskim vještacima i tužiocima”.

U prljavoj kampanji protiv Šoškića uredništvo Dana nije biralo sredstva, a u prilog toj činjenici govori i tekst objavljen nešto više od mjesec nakon isceniranog incidenta u Delti. Uredništvo ovog medija dalo je neograničen prostor tada optuženom dileru droge Zoranu Tomoviću koji je uhapšen jer je u njegovoj kući na Veruši, kako je tada saopštila policija, pronađeno 30 kilograma skanka, da bez trunke dokaza iznosi fantastičnu priču kako ga je “policija brutalno pretukla po nalogu Šoškića”.

Česta pojava u Danu: Neograničen medijski prostor za osumnjične kriminalce

Uredništvo Dana suprotno svim profesionalnim, novinarskim i moralnim kodeksima nije ni kontaktiralo tužioca Šoškića, niti su pričekali da čuju njegovu stranu priče, ali su zato dali osumnjičenom narko-dileru Tomoviću neograničen prostor da blati Šoškića, i iznosi ovakve izjave:

“Jedan visoki je došao i kazao mi: „Ti si našao za Šoškića da pišeš! E, večeras ima da budeš mrtav, tek ćeš večeras da doživiš infarkt, pa ćeš da vidiš za koga ćeš da pišeš! Prije dvije godine, kada sam imao slučaj koji mi je montiran od strane tužioca Miloša Šoškića i nekih kriminalaca, pisao sam u medijima o tome, jer je to istina i to niko nije mogao da demantuje”, iznio je između ostalog u opširnoj izjavi za Dan Tomović ove ničim potkrijepljene tvrdnje koje su završile na naslovnoj strani ovog “medija”.

Uredništvo Dana je čak u tekstu koji su objavili prije nekoliko dana pokušalo da oca ubijenih mladića Danijela i Davorina Ćulafića – Borislava Ćulafića, na veoma perfidan način navede na kompromitaciju Šoškića, o čemu nećemo detaljnije pisati zbog delikatnosti situacije i poštovanja prema porodici.

Cilj svih ovih napada je bio jasan – po svaku cijenu kompromitovati i narušiti ugled tužioca Šoškića ne birajući sredstva – bilo to preko veza sa Bećirovićem koji je prije toga kroz medijsko-tužilačku hajku predstavljen kao kriminalac, ili putem izjava osoba povezanih sa kriminalnim radnjama.

O motivima i kompromitujućim izjavama nalogodavca progona tužioca Šoškića pisaćemo sjutra nakon što smo analizirali vjerodostojnost pouzdanih izjava brojnih svjedoka bliskih tužilačkim strukturama.

 

BIO ZADOVOLJAN ISHODOM HAJKE: ISLJEDNIK MILIVOJE SE HVALIO KAKO JE UNIŠTIO SVOG KOLEGU (15.06.2020)

Zloupotreba položaja, drzničko ponašanje, nebiranje sredstava za obračun sa osobama prema kojima ima lični animozitet, neraskidivo su vezani za lik i djelo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Ali i korišćenje novinara za širenje propagande i kako se sumnja, za obavljanje prljavih poslova u obračunu sa neistomišljenicima i konkurencijom, je način djelovanja koji je posebno karakterističan za tužioca Katnića, o čijim zloupotrebama i malverzacijama portal Aktuelno piše već mejsec i po.

Zloupotreba medija za obračun sa neistomišljenicima najbolje se može analizirati na primjeru fabrikovanja lažne “afere Delta” koja je, kako smo opširno dokazali u prethodnim tekstovima, inicirana preko novinara na specijalnom zadatku Vladimira Otaševića, da bi kasnije bila u potpunosti sprovedena preko uredništva dnevne novine Dan na čelu sa Nikolom Markovićem i preko dnevnih novina Nova Pobjeda i Vijesti, kao i istoimenog portala i televizije.

Kako smo već pisali glavna meta lažne “afere Delta” bio tužilac Miloš Šoškić, koji je od strane medija u službi Katnića, na osnovu “pouzdanih” izvora iz SDT-a danima provlačen kroz medijskog “toplog zeca” nakon montiranog događaja. Dan, koji je pokrenuo lažnu aferu, je činio sve da kompromituje Šoškića, a u kampanji su, kako smo pisali, čak korišćene i osobe umješane u trgovinu drogom.

Ipak, pošto nijesu mogli da nađu ni najmanju mrlju u Šoškićevom profesionalnom radu, dobili su nalog da ponavljaju kako se Šoškić druži sa biznismenom Zoranom Bećirovićem koji je već ranije od strane iste tužilačko-medijske ekipe proglašen za “opasnog kriminalca koji prijeti sudskim vještacima i tužiocima”.

Motivi progana tužioca Šoškića od strane vrha SDT-a do sad bi trebalo da budu jasni svima koji su čitali tekstove našeg portala o ovom slučaju. Šoškić je naime, jedan od rijetkih tužilaca sa integritetom, koga Katnić nije uspio da zastraši i koji je zadržao objektivnost i nepristrasnost pred čelnikom SDT-a čiji je cilj da tužilačku instituciju pretvori u četvrtu granu vlasti u službi njegovih sebičnih interesa.

Da je Katnić imao interesa da kompromituje Šoškića i da postoje indicije da je debelo umiješan u medijski progon Šoškića, najbolje govori ponašanje glavnog specijalnog tužioca i njegove izjave koje je privatno dijelio sa svojim intimusima u tužilaštvu, a koje je veoma pouzdan insajderski izvor iz ove institucije podijelio sa uredništvom portala Aktuelno.

Trenutak kad je lansirana brutalna hajka zbog izmišljenog napada

“Njega (Šoškića) smo uništili i profesionalno i medijski”, hvalio se Katnić po tužilaštvu nakon što je montirana “afera Delta” lansirana u javnost preko dnevne novine Dan, jedne od njegovih medijskih ispostava za javno pendrečenje. Ovu informaciju za naš portal potvrdio je veoma kredibilan izvor profesionalno i lično veoma blizak Katniću, koji je insistirao da ne otkrivamo njegov identitet.

Portal Aktuelno u cilju objektivnog informisanja javnosti poslao je mejl na adresu Specijalnog državnog tužilaštva sa pitanjem:

“Došli smo do saznanja da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u negativnom kontekstu pominjao tužioca Miloša Šoškića i to u smislu “uništavanja tužilačke karijere nakon incidenta u šoping centru Delta siti”. Imate li komentar?”

Po starom dobrom običaju odgovor nijesmo dobili, kao što nam nije odgovarano ni na desetine pitanja koje smo poslali na adrese tužilačkih organa, o čemu ćemo se baviti u posebnom tekstu koji smo zbog zida ćutanja na koji nailazimo, prinuđeni da napišemo.

Šoškić danima provlačen kroz naslovne strane Dana

Portal Aktuelno se detaljno raspitivao zašto bi glavni specijlni tužilac bio inicijator hajke protiv svog kolege, a od više dobro upućenih pouzdanih izvora smo dobili odgovore koje smo, nakon svega što smo predočili javnosti, u neku ruku i očekivali:

“Katnić je nakon što je na početku karijere glavnog specijalnog tužioca riješio nekoliko visokoprofilnih slučajeva polako počeo da umišlja da je SDT njegovo privatno vlasništvo koje mimo svih zakonskih ovlašćenja može da koristi po ličnom nahođenju. Miloš Šoškić je jedan od tužilaca sa najboljim profesionalnim rezultatima koji nema nijednu mrlju u svojoj biografiji, što se lako može provjeriti, stoga Katnić nije mogao da mu naređuje, a takođe mu predstavlja ozbiljnu konkurenciju i ozbiljnu prijetnju za sprovođenje samovolje. Neću ništa da prejudiciram, ali na osnovu ovoga možete zaključiti zašto bi Šoškić bio meta hajke”, potvrdilo je za portal Aktuelno, više dobro upućenih izvora bliskih tužilačkim strukturama.

Nakon ovoga što smo iznijeli, pretpostavljamo da su otklonjene nedoumice oko motiva čelnika SDT-a za medijsko-tužilački progon, prvo biznismena Zorana Bećirovića, a nakon toga i satanizacije i pokušaja kompromitacije tužioca Šoškića. U sjutrašnjem tekstu otkrićemo motive koji stoje iza tajminga lansiranja “afere Delta” i odgovoriti na pitanje zašto je projektovano da se “incident” u Delti medijski lansira baš 4. decembra prošle godine.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije