Connect with us

Milivoje Katnić

Da li je Milivoje zaigrao na kartu neuračunljivosti?

Published

on

Uhapšeni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nepresušna je inspiracija za BEMAX medije koji već mjesecima pokušavaju od njega da naprave ”crnogorskog izmučenog patriJotu” koji se u zatvoru bori protiv zlih ”velikosrpsko-ruskih sila” kojima je put za uništenje države otvoren nakon njegovog hapšenja.

To bi od prilike bila glavna teza u propagandnoj lakrdiji odbrane lika i (ne)djela samoproklamovanog Lovćenskog Tajnovidca, koja je pojačana objavama o nadljudskim naporima bivšeg GST-a kada je u pitanju štrajk glađu i žeđu.

Katnić je uhapšen 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, i od tada njemu naklonjeni BEMAX mediji pišu da štrajkuje glađu, a od 6. maja i žeđu. I ne samo to, već je tokom navodnog štrajka svako malo pisao pisma javnosti, saslušavao svjedoke, svađao se sa tužiocem, davao višesatne izjave…

Navodni štrajk žeđu je prekinuo krajem prošlog mjeseca, a navodni štrajk glađu je navodno nastavio.

Portal Aktuelno već je pisao da je to što navodno nije uzimao vodu 20 dana, Katnića stavilo u ravan medicinskog čuda, i garantovalo titulu svjetskog rekordera i upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda! Međutim, neizvjesno je da bi Katnić mogao da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda jer je jedino svjedočanstvo da je zaista štrajkovao žeđu dolazilo od BEMAX medija.

Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok, kandidat za papu i epidemiolog, odnedavno i svjetski rekorder u štrajku žeđu: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Prelaze na drugu taktiku

Bilo da je upisan u Ginisovu knjigu ili ne, ”podvig” uhapšenog nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja zvanično je završen 27. maja kada je objavljeno da je prekinuo navodni štrajk žeđu.

Katniću i njegovoj ekipi advokata i medijskih promotera nije pošlo za rukom da preko štrajka glađu i žeđu izdejstvuju puštanje bivšeg GST-a na slobodu, a njemu i njegovom kumu bivšem vioskom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću koji je uhapšen zajedno sa njim, pritvor je produžen za dva mjeseca.

To je bio jasan signal da čitava priča mora radikalno da se promijeni, jer sve do sad što su Katnić i njegovi ”promoteri” uradili nije dalo rezultate. Ako je suditi po načinu na koji se Katnić ponaša, on je svoju odbranu preusmjerio na to da dokaže da je neuračunljiv! Pa kada mu već nije prošla kampanja sa navodnim štrajkom žeđu i glađu, valjda misli da će mu izigravanje ludila pomoći da u konačnom bude oslobođen ako pred sudom dokaže da je neuračunljiv.

Katnić daje sve od sebe da se u toku procesa koji se vodi protiv njega predstavi kao neuračunljiv čovjek. Osim što piše patetična pisma i konstruiše razne teorije zavjere, on se izuzetno bahato i nepristojno ponaša prilikom učešća u saslušavanju svjedoka, vrijeđa postupajućeg tužioca i izgleda prilično suludo dok iznosi krajnje bizarne optužbe, što se moglo zaključiti i iz snimka njegovog saslušanja koji je nedavno objavila BEMAX Pobjeda.

Neuračunjivost mu prirodno ide

Možda je taktika ”izigravanja ludila” dobitna kombinacija kada je u pitanju Katnić, jer je bivši GST poznat po javnim nastupima i izjavama koje odišu neuračunljivošću. Katnić je sebe svojevremeno poistovjećivao sa čudotvorcem, nazivajući se Lovćenskim Tajnovidcem, govorio je da bi mogao da bude kandidat za papu, da je koronavirus u ”sladoledu i kokakoli”… A tu je još desetine primjera koje smo više puta navodili.

Ali biser Milivoja Katnića koji mu širom otvara vrata da se poziva na neuračunljivost je pismo koje je uputio tužiocu Vukasu Radonjiću, a koje je objavljeno u BEMAX medijima 31. maja.

Milivoje je tom prilikom ispoljio neizmjeran nivo paranoidne fantazije, gotovo na granici šizofrenije, kada je Portal Aktuelno povezao sa nama potpuno nespojivim političkim krugovima koji su godinama na meti naše opravdane kritike.

Katnić je napisao da iza njegovog ”progona” stoji ”zločinačka namjera (Zorana) Ćoća Bećirovića, Dritana Abazovica, Milana Knezevića i mnogih drugih”. Zatim je dodao da ”nema sumnje da će tužilac (Miloš) Šoškić sa šefom Specijalnog policijskog tima Predragom Šukovićem sve učiniti da ove transkripte unište zato je neophodno da ih bez odlaganja uzmete iz dnevnog lista Vijesti, zatražite službeno iz specijalnog policijskog tima, a bogami i iz Europola”.

Sve u svemu u ”zavjeru” protiv Milivoja uključene su sve političke sfere u Crnoj Gori, a pismo tužiocu Radonjiću je savršeno ukoliko je bivšem GST-u cilj da se pokaže kao neuračunljiv. Jer u istoj rečenici staviti suvlasnika Portala Aktuelno Zorana Bećirovića, reprezenta velikosrpske politike u Crnoj Gori Milana Kneževića i Dritana Abazvića koji je našu medijsku kuću i Bećirovića svojevremeno nazivao ”kriminalnim”, može samo neuračunljiv čovjek.

Ako tome dodamo da su prema Katniću u zavjeru protiv njega uključeni i postupajući tužilac Šoškić i šef SPO Šuković, jasno je da Milivojeva paranoja nema granica i da se pozivanje na neuračunljivost samo nameće kao nužnost.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije