Povežite se sa nama

Milivoje Katnić

DOSIJE ISLJEDNIK (7): Ćutanje Katnića o medijskoj hajci i izbjegavanje nezgodnih pitanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Privatno lice Milivoje Katnić, koji je skoro sedam godina obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca nedavno je razriješen sa te pozicije, a iza njega je ostala zaostavština nepočinstava za čiju će sanaciju biti potrebno mnogo vremena.

Portal Aktuelno će otvoriti neke predmete iz čuvenih Katnićevih fioka povezanih sa velikim pranjem novca kada za to dođe vrijeme.  Javnost Crne Gore će tada vidjeti šta je sve skrivao i koga je štitio samoproklamovani Lovćenski tajnovidac.

Ali prije nego što pređemo na otvaranje tih tema od velikog značaja za crnogorsko društvo, ispunićemo obećanje koje smo dali našim čitaocima i u feljtonu od 40 nastavaka prikazaćemo način na koji je funkcionisao bivši glavni specijalni tužilac Katnić.

Portal Aktuelno je u periodu od 30. 04. do 30. 6. 2020. godine na slučaju biznismena Zorana Bećirovića u seriji od 60 tekstova prikazao način rada Katnića koji je za vrijeme svog mandata pretvorio SDT u nešto što je ličilo na ispostavu UDBA-e. Feljton koji od 21. februara objavljujemo upravo će se bazirati na ovom slučaju, kroz koji je najbolje prikazan način na koji je radio Katnić.

U feljtonu čiji će svaki nastavak sadržati po dva teksta iz serijala koji smo već objavljivali u navedenom periodu, biće riječi o sljedećim temema:

Zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje biznismena Zorana Bećirovića, njegovo isljeđivanje u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaj da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo kolege tužioca, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, nerazjašnjeno pitanje famozne čokolade od 4.000 eura, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci, ukidanje crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, fizičko maltretiranje zatvorenika dok je bio vojni tužilac…

Takođe ćemo se dotaći teme kako je Katnić, pored ličnog animoziteteta, vođen naređenjima koje je dobijao od njegovih pretpostavljenih iz takozvane Organizovane tužilačke grupe (OTG ili OKG) kupovao ćutanje medija i pokušavao da ućutka portal Aktuelno, čiji je Bećirović jedan od osnivača.

Biće riječi i o tome kako je Katnić sprovodio metod kreiranja problema, da bi onda spašavao okrivljenog i naplatio mu usluge po tarifi OTG dok je njegov predmet čuvao u čuvenim fiokama.

Krajni cilj Katnića i opskurne OTG bio je ”uhapsiti” Portal Aktuelno onako kako je njegova OTG ”uhapsila” sve ostale medije u državi. Međutim, te teme ćemo se samo dotaći u feljtonu, a portal Aktuelno i Online magazin Luča će o tome opširnije pisati kada za to dođe vrijeme!

Feljton ćete moći da čitate i na Online magazinu Luča, u posebnoj rubrici ‘’Milivoje Katnić’’. U svakom nastavku biće naznačen naslov teksta i datum kada je objavljen da bi čitaoci mogli da dovedu stvari u pravilan kontekst i da bi uvidjeli da je portal Aktuelno još prije gotovo dvije godine naglašavao koliku štetu su za crnogorsko pravosuđe i čitavo društvo učinili Katnić i grupa njegovih saradnika poznata kao Organizovana tužilačka grupa (OTG).

 

TAJNOVIDAC ĆUTI O MEDIJSKOJ HAJCI I ŠIRENJU LAŽI O SASLUŠANJU BEĆIROVIĆA (11.05.2020.)

Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, po svemu sudeći zatajio je sa svojim moćima jer već pet mjeseci ne odgovara na saopštenje Zorana Bećirovića, a ćuti i na činjenice o zloupotebama i progonu koje portal Aktuelno već danima iznosi.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić i dalje ćuti: “Moja krv je krv pravednika, ne bi valjalo da se prolije kao što je Pilat prolio Isusovu krv”, “Prihvatio bih Nobelovu nagradu, ali nema u mom zanimanju”

S obzirom da Katnić ćuti kad je suočen sa činjenicama, prinuđeni smo da mu na plastičan način, iznosimo eksplicitne detalje o zloupotrebama i protivzakonitim radnjama.

Specijalni tužilac, koji je sa sigurnošću tvrdio da “koronavirus živi u sladoledu” i da je koka kola opasna jer od nje “može da zaboli stomak”, nikad nije odgovorio ko je organizovao i direktno učestvovao u medijskoj hajci sprovedenoj od strane tri štampana propagandna pamfleta SDT-a. Vijesti, Pobjeda i Dan su različitim varijacijama laži objavljenim isti dan nakon privođenja Bećirovića (30.11. 2019.) sakrivali važne informacije da bi se javnosti poslala netačna informacija o hapšenju.

Nakon što smo pisali o učešću dnevne novine Vijesti i nezvanične PR službe SDT-a – Pobjede u direktnom pokušaju zataškavanja zloupotrebe položaja od strane Katnića, došao je na red treći oglasni pamflet i medijska batina u službi SDT-a, dnevna novina Dan.

Ovaj mediji koji je osnovan kao ispostava KOS-a, je po svemu sudeći uz koordinaciju specijalnog tužioca Katnića, iz Tužilaštva dobijao i na udarnim mjestima objavljivao (dez)informacije nakon privođenja Bećirovića, isto kao Pobjeda i Vijesti. Međutim, Dan je,  objavio najtačniju informaciju navodeći u tekstu da je Bećirović nakon hapšenja saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, a ne u Osnovnom kako su pisali Vijesti i Pobjeda.

To je ipak bio jedini tačan podatak u tekstu. Dan je izostavio da navede da je Bećirovića isljeđivao lično Milivoje Katnić. Zatim su naveli laž koja se graniči sa apsurdom da je Bećirović priznao “autentičnost prijetećih poruka” iako u tim porukama, kako je sudski utvrđeno, nije bilo ni “P” od prijetnji.

Dan je takođe u opširnom “bekgraundu” teksta naveo mnoštvo sumnjivih poslova sa kojima je Bećirović navodno povezan, iako je i sve to laž. A kako smo već pisali, ova medijska ispostava SDT-a je kasnije sarađivala sa bivšim Bećirovićevim advokatom Zdravkom Begovićem koji je radio na štetu svog klijenta, a u korist specijalnog tužioca.

 

TAJNOVIDAC NE ODGOVARA NA PITANJA PORTALA AKTUELNO: DA LI KATNIĆ ŠTITI VJEŠTAKA RAKOČEVIĆA (12.05.2020.)

Samoproklamovani tajnovidac Milivoje Katnić, koji još uvijek obavlja funkciju specijalnog državnog tužioca, pored toga što već pet mejseci ćuti na tvrdnje iz saopštenja Zorana Bećirovića, ne nalazi za shodno da odgovori na pitanja koja je početkom prošle sedmice na adresu Specijlnog tužilaštva poslao portal Aktuelno.

S obzirom da naš portal drži do profesionalnih i etičkih standarda, u cilju objektivnog informisanja javnosti poslali smo pitanja na adredu Specijalnog tužilaštva da bi dobili komentar na makar neke od problematičnih tema koje smo otvorili posljednjih dana.

Na zavničnu mail adresu SDT-a poslali smo sledeća pitanja:

  1. U koliko predmeta je angažovan sudski vještak Aleksandar Rakočević?
  2. Kolika novčana naknada mu je po tom osnovu isplaćena?
  3. Da li možemo da dobijemo kopiju krivične prijave koju je vještak Rakočević podnio protiv biznismena Zorana Bećirovića zbog navodnih prijetnji putem sms poruka?
  4. Da li je vještak Rakočević završio vještačenje vezano za plaćanje komunalne takse za gradnju hotela Avala u Budvi?
  5. Kada je dobio nalog da vještači pomenuti predmet?
  6. Da li je završeno vještačenje u okviru istrage koja se vodi za navodno pranje novca prilikom privatizacije i gradnje hotela Avala i Bjanka?
  7. Kada je Rakočeviću dat nalog za vještačenje tih predmeta?

Odgovore još uvijek nijesmo dobili, a o razlozima ćutanja specijlnog tužioca Milivoja Katnića možemo samo da spekulišemo.

S obzirom da smo Katniću ostavili mogućnost da se ogalsi, što on nije učinio, prinuđeni smo da iznesemo pouzdana saznanja koja su nam potvrđena od više kredibilnih izvora. Kako saznajemo, Katnić ne odgovara na pitanja portala Aktuelno, jer je sa vještakom u bliskim odnosima i Rakočević je veoma podložan uticaju specijalnog tužioca, kako u profesionalnoj tako i u privatnoj sferi.

Stoga se postavlja pitanje da li Katnić štiti vještaka Rakočevića, koji je bio njegov saučesnik u namještanju Bećirovićevog hapšenja?

Takođe, kako sazanjemo, Rakočević je uključen u vještačenje velikog broja predmeta za SDT, iako u nekim predmetima nije završio vještačenje ni poslije dvije godine.

Koji su to predmeti i zašto mu se toleriše toliko kašnjenje u vještačenju je tema kojom ćemo se baviti u nekom od narednih tekstova.

Podsjetimo, ovakve metode nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije