Povežite se sa nama

Milivoje Katnić

SJEDNICA TS ZAKAZANA ZA UTORAK: Katnić konačno ide u penziju?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

V.d. Vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović, kao predsjedavajuća, zakazala je za utorak 15. februara sjednicu Tužilačkog savjeta (TS), na kojoj bi trebalo da se nađe obavještenje za slanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u starosnu penziju.

Da je izvjesno da će Katnić konačno otići u penziju govore i izvori portala Aktuelno, koji tvrde da, kako je u narodu poznat, isljednik Milivoje, više i ne dolazi na posao u zgradu SDT-a.

Kako smo već pisali, postoji većina u Tužilačkom savjetu koja bi konstatovala ono što je odavno jasno – da je Katnić zadovoljio sve uslove za odlazak u starosnu penziju.

Spekuliše se da je odnos snaga u TS u korist odluke za Katnićevu penziju 8:3, ali je još uvijek rano precizirati.

Ugledni pravnici u TS Siniša Gazivoda, Miloš Vuksanović, Filip Jovović i Borivoje Đukanović, predstavnik NVO Stevo Muk i član Ministarstva pravde Andrej Milović, kao i v.d. VDT-a Maja Jovanović po svemu sudeći imaće jedinstven stav da Katnić treba da ide u penziju. Što se tiče tužioca u TS Đurđine Ivanović, Sanje Jovićević, Nikole Samardžića i Tatjane Begović ostaje da se vidi da li će ispoštovati slovo zakona ili će podleći pritisku takozvane Organizovane tužilačke grupe (OTG) o kojoj možete čitati na OVOM LINKU.

Odlazeći glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka’ intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski hor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Takođe smo pisali o slučaju tužioca Nikole Boričića koji je najnovija žrtva OTG.

Katnić poznat po vršenju pritiska na kolege

Portal Aktuelno u seriji tekstova koje smo objavljivali više mjeseci, između ostalog je pisao  da u Tužilaštvu vlada strah od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Prilikom reizbora na funkciju glavnog specijalnog tužioca Katnić nije imao protivkandidata.

Glavni razlog zbog kog niko nije izašao na crtu Katniću je, kako smo pisali, strah, jer su eventualni kandidati isprepadani Katnićevim osionim nastupom i načinom na koji se obračunava sa protivnicima koji više pristaje udbaškom isljedniku nego modernom tužiocu.

Treba podsjetiti da su Katnić i njegov tim već duže vremena koristili blokadu Vrhovnog državnog tužilaštva koje je u v.d. stranju zbog političkih kalkulacija, da bi uspostavili svoju strahovladu u Tužilaštvu, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Čak je i bivši ministar pravde Zoran Pažin jasno kazao prilikom jednog skupštinskog zasjedanja 2020. godine da je Tužilaštvo postalo “četvrta grana vlasti”, aludirajući da taj problem mora da se riješi.

Stoga je jasno da za čišćenje tužilaštva neće biti dovoljni samo zakonski okviri, već će morati da se sprovede temeljno ”dubinsko čišćenje” od Katnićeve ”klike” ako želimo da Crna Gora ikad zadovolji kriterijume iz poglavlja 23. i 24.

Aktuelno

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije