Connect with us

Medijsko reketiranje

Temeljno ukopavanje Crne Gore

Published

on

Potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” između odlazeće vlade Crne Gore i svetosavske sekte (SS) poznate pod kodnim akronimom SPC, koje je obavljeno tajno, na prepad i sa svim elementima kriminalnog udruživanja, izazvalo je nevjericu kod većine građana Crne Gore.

Mnogo ljudi je očajno, osjećaju se prevareni, poniženi, nezaštićeni, obespravljeni, uplašeni i ne znaju da li se nazire kraj ovom rapidnom propadanju.

Preispitujući uzroke zla čija su trenutna personifikacija popovske brade i saradnik srpske BIA-e Dritan Abazović, koji sada već neskriveno radi za interese Beograda na upropaštavanju Crne Gore, može se konstatovati da pravde nema i da su poštenje i iskreni patriotizam prava rijetkost od koje, kako se čini, nema nikakve vajde.

Ali ako su događaji koji su uslijedili nakon što je plaćenik zvaničnog Beograda Abazović došao na čelo vlade, proizveli neki pozitivan efekat, onda je to da su konačno sve maske do kraja pale. Sad je jasno da trenutna garnitura na vlasti ima za cilj rušenje države Crne Gore i njeno utapanje u velikodržavne projekte u regionu kao što su ”Otvoreni Balkan”, što je eufemizirani naziv za ”srpski svet”.

Narod bez principa i interesne grupe

Posljednjihi dana ogoljena je surova istina da narodu koji živi u Crnoj Gori očajnički nedostaju principi kojih bi se držali, a ono što najviše nedostaje je osjećaj pripadnosti sopstvenoj državi!

Stiče se utisak da u duboko podjeljenoj i uzdrmanoj Crnoj Gori postoji samo nekoliko interesnih grupacija kojima ništa nije sveto, i čiji članovi kao jedini cilj imaju da omoguće preživljavanje svoje grupacije.

Stoga i ne čudi što je integracioni proces u EU pao u drugi, ili čak treći plan, i što su interesi jedne parapolitičke sekte postali važniji od državnih interesa!

Takozvana SPC i Dritan Abazović otvoreni su neprijatelji države i jasan cilj im je usporiti, ili potpuno onemogućiti evropski put Crne Gore, da građani Srbije ne bi primijetili da Aleksandar Vučić vodi pogubnu politiku koja je tu državu ostavila u blatu putinofilije i zlokobnog kleronacionalizma.

”Mali od BIA-e” i njegovi nalogodavci

Međutim, ovom prilikom treba naglasiti da ”mali iz BIA-e” ne bi mogao ovo da radi sa državom da sa druge strane nema interesnu grupu koja je podjednako zlokobna za Crnu Goru, a čiji se članovi kriju iza lažnog patriotizma.

Obračun preko medija

Obračun ove dvije interesne grupacije koje trenutno kao taoca drže čitavu državu i društvo, najbolje je vidljiv na primjeru korumpiranih medija.

Kako smo već pisali, jedna interesna grupa posjeduje medije koji se lako mogu prepoznati po žigu kompanije BEMAX, blisko povezane sa takozvanim klanom Grand, koji putem zvaničnih i nezvaničnih sponzorstava kontroliše sadržaj gotovo svih medija u Crnoj Gori.

’’Dovoljno je da jedan medij iz takozvane BEMAX spin mašinerije objavi naručeni tekst, ostali moraju odmah da slijede taj primjer i prenose, htjeli to ili ne. Uredništva medija se tu ne pitaju mnogo, jer žig BEMAX-a znači da je medij izgubio svoj integritet i da se uređuje iz određenih centara moći’’, rekao je još ranije naš izvor dobro upućen u funkcionisanje ove mašinerije.

Zato sada imamo groteskne propagandne uratke u kojima se osobe koje su od najveće evropske policijske instance označene kao ”pripadnici kriminalnih klanova” označavaju kao patriote i zaštitnici Crne Gore. S obzirom da nijesu svi mediji sa žigom BEMAX spremni da dotaknu dno, osnivaju se nove platforme koje obavljaju najprljavije poslove za ovu interesnu grupaciju.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić: Od kad su u penziji, po svemu sudeći, posvetili su se uređivanju medija

Na tim platformama lansiraju se ”afere” koje imaju neodoljiv šmek čuvenih fioka Milivoja Katnića koji je, dok je bio na čelu SDT-a, sakupljao osjetljivi materijal, i umjesto procesuiranja sklanjao ga ”za crne dane”. Ti crni dani su po svemu sudeći došli za interesnu kliku koju je portal Aktuelno odavno označio kao Organizovanu tižilačku grupu (OTG) koja sve više podsjeća na pravu OKG.

GLODUR – ”Staljinov brk” iz Rasoje

Spekuliše se da platforme za propagadndnu odbranu sumnjivih interesnih grupacija, dobijaju informacije iz čuvenih Milivojevih fioka, koje je punio zajedno sa svojim kumom Zoranom Lazovićem, što nije ni čudo, jer se ova dva opskurna lica u BEMAX medijima predstavljaju kao hodajuče relikvije patriotizma.

Ipak, kao nezvanični glavni i odgovorni urednik (GLODUR) većine crnogorskih medija, pominje se naravno doskorašnji suvlasnik kompanije BEMAX i osoba koja važi za pokrovitelja sumnjivih, da ne kažemo kriminalnih struktura, takozvani ”Staljinov brk”  Milan Roćen.

Uređivačka politika Kisindžera iz Rasoje i njegovih saradnika je da patriotizam, ljubav prema državi, poistovjeti sa svojim političkim interesima i sumnjivim biznis poduhvatima njegove grupacije.

Nakon godina i godina besomučne propagande kod izmanipulisane javnosti Roćen i klika su napravili analogiju između uzvišenih patriotskih osjećanja i njihovih ličnih poslovnih poduhvata. Zato mogu da prave afere zasnovane na sumnjivom materijalu iz fioka bivšeg tužioca, i da osumnjičene kriminalce medijski izgrađuju kao zaštitnike države i nosioce patriotizma.

Bivši ministar i bivši suvlasnik BEMAX-a Milan Roćen – ”Rasovski Kisindžer” koji se honorarno bavi politikom i dalje uređuje većinu crnogorskih medija

BEMAX uređivački moto je ukratko ovo – država to smo mi, naši lični interesi su državni interesi, kriminalci su patriote ako mediji koje mi kontrolišemo tako kažu.

Goveče protiv Rasoje za zaštitu ”Malog od BIA-e”

Sa druge strane imamo koncern ”Vijesti”, svježe pazaren od strane dorćolskih šanera, koji stoji iz destruktivne politike Dritana Abazovića, i koji bez obzira na sve njegove antidržavne brljotine imaju zadatak da zaštite ovaj resurs, iako su i oni dio BEMAX mašinerije. Ipak, Dritan je važniji resurs, a eventualno napuštanje jednog nalogodavca-saradnika da bi zaštitili neki drugi resurs je modus operandi ”medijske mafije” čija su zaštitna lica već duži niz godina Miodrag Miško Perović – poznatiji kao ”lupež iz Morače” i Željko Ivanović, poznatiji kao Govedo, ili Goveče!

Tako da ”Mali od BIA-e” takođe iza sebe ima moćnu medijsku spin mašineriju koja je patentirala medijsko reketiranje, i koja mu pomaže da svakoga ko se protivi njegovoj destruktivnoj politici etiketira kao ”kriminalca”, ili ”crnogorskog nacionalistu”. One koji reprezentuje ”BEMAX sistem vrijednosti” koriste da bi kriminalizovali sve časne patriote i Crnogorce. Savršena saradnja Govečadi i Rasoje!

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović: Za sad im je bitno da unište Crnu Goru i zaštite svoj resurs ,,Malog od BIA-e”, po nalogu dorćolskih šanera Dragana Đilasa i Dragana Šolaka čija se hegemonistička politika negiranja postojanja Crne Gore i Crnogoraca ne razlikuje od politike Vučića i takozvane SPC

Do kojeg apsurda i bezobrazluka ide Abazović i njegova spin mašinerija najbolje govori primjer portala Aktuelno, koji je od ove grupacije i tadašnjeg potpredsjednika vlade etiketiran kao ”kriminalni medij” iako jedini piše protiv ove dvije zlokobne strukture, koje uz propagandne ispostave BIA-e, iz temelja destabilizuju Crnu Goru.

Simbioza ove dvije grupacije je vidljiva, jer medijski napadi u kojima je označen kao neko ko vrši pritisak na tužilaštvo, Abazoviću omogućavaju da kupi populističke poene i u životu održi svoju političku karijeru koja je odavno na aparatima zbog otvorenih veleizdajničkih i koruptivnih radnji.

Crna Gora najveća žrtva

Najveća žrtva u sukobu ove dvije maligne interesno-političke strukture je država Crna Gora, ali i svaki zdravi dio crnogorskog društva, svaka zdrava institucija koja nastoji da radi svoj posao bez mnogo laži i samoreklamiranja.

Prema pisanju korumpiranih medija ovaj lijevo je graDŽanski orjentisan političar, evropejac i patriota, a desno su prikazani tajni agenti koji rade na suzbijanju šverca kokaina i cigareta

Svemu ovome treba dodati i to da je Crna Gora već godinama na meti hibridnog rata koji je teledirigovan od strane obavještajno-bezbjednosnih centara iz Beograda i Moskve, uz podršku propagandnih ispostava stranih službi za subverzivno djelovanje koje su stacionirane u Crnoj Gori.

Bivši prvi operativac BIA-e Marko Parezanović, inače glavni ruski čovjek za Zapadni Balkan, se pominje kao osoba koja je koordinirala hibridnim ratom protiv Crne Gore, a pod njegovom komandom širene su morbidne laži i dezinformacije preko propagandnih ispostava srpskih bezbjednosnih službi kao što su ”portali” IN4S, Borba i Glas javnosti.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, opravdana je bojazan i strah crnogorskih građana koji su pomenuti na početku teksta. Ali takođe treba uzeti u obzir da su Crna Gora i Crnogorci preživjeli mnogo veća iskušenja – od 1918. pa sve do 2006. i vaskrsenja države. Stoga ne treba sumnjati da ćemo se izboriti sa malignim uticajem lažnih patriota, medijskih kriminalaca, saradnika BIA-e, svetosavskih ekstremista i raznih drugih pijavica koji parazitiraju na tijelu države Crne Gore.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije