Povežite se sa nama

Milivoje Katnić

TUŽILAČKI SAVJET POSLAO KATNIĆA U PENZIJU: Odlazak kožnomantilaša i isljednika OTG!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon mjeseci natezanja, zakulisnih radnji, malverzacija, medijskih spinova i očajničkih pokušaja da zadrži fotelju, Tužilački savjet je na današnjoj sjednici konačno konstatovao da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ide u penziju!

Nakon skoro sedam godina na mjestu glavnog specijalnog tužioca konstatovano je da se Katniću, 17. februara u 18:30 časova, prekida mandat odlukom TS-a. Za razrješenje Katnića glasalo je osam članova TS-a, dok su tužiteljke Sanja Jovićević i Đurđina Nina Ivanović bile protiv.

Ova odluka je uslijedila nakon dugotrajne i mukotrpne političke borbe u kojoj su Katnić i Organizovana tužilačka grupa (OTG) kojoj pripada, bili spremni na sve da bi zadržali svog glavnog čovjeka na poziciji moći.

Katnić je ucjenjivao poslanike, posezao za kompromitujućim informacijama iz svojih fioka, preko medija lojalnih OTG-u mjesecima je spinovao kako će Crna Gora da propadne i uruši se ako on i njegova opskurna ekipa odu…

Isljedničke metode pritiska

Samo u posljednja tri dana Katnić je dva puta ispoljio svoje isljedničko-ucjenjivačke tendencije.

Tužilački savjet trebalo je još u utorak da Katnića konačno pošalje u starosnu penziju, ali je isljednik Milivoje koji već godinama tužilaštvo drži zarobljeno u mraku nekompetencije, nepotizma i korupcije, po ko zna koji put pokazao da je majstor manipulacija i ucjena.

Katnić i njegova OTG Tužilaštvo pretvorili u odmetnutu granu vlasti i koristili je za privatne obračune

Izveo je podmukli trik i prije početka sjednice koja je trebalo da bude održana u utorak, podnio zahtjev za izuzeće članova Tužilačkog savjeta Siniše Gazivode i Steva Muka.

Ali Katniću ni to nije bilo dovoljno, pa je i danas u klasičnom reketaškom obraćanju članovima Tužilačkog savjeta, objavljenom na sajtu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje je privatizovao, poručio da je njegovo penzionisanje ”nezabilježena prevara Fonda PIO i zloupotreba službenog položaja Tužilačkog savjeta”. U očajničkom pokušaju da i danas izbjegne odlazak u penziju, Katnić je prije sjdenice tražio izuzeće četiri člana TS-a iz odlučivanja o njegovom statusu – Miloša Vuksanovića, Siniše Gazivode, Steva Muka i Andreja Milovića.

Da li će očajnik pokušati da ospori odluku?

Bez obzira na sve ove isljedničke metode pritiska za kojima je posezao, Katnić je danas konačno razriješen, ali na osnovu njegovih rekacija neizvjesno je da li će se žaliti nekoj višoj instanci ako bude iakako moguće i tako nastaviti izgubljenu borbu za fotelju GST-a za koju je očigledno, patološki vezan.

Od čovjeka kao što je Katnić i nije bilo za očekivati da dostojanstveno napusti funkciju, već da se u stilu uspaničenog foteljaša, bez trunke obraza, po svaku cijenu prljavim trikovima bori do posljednjeg daha da zadrži svoju poziciju moći.

Situacija je još tragičnija kad se zna da iza isljednika Milivoja, ostaje zaostavština udbaških metoda rada, ucjena, zloupotrebe položaja, vršenja pritiska, što je potpuno iznutra razorilo Tužilaštvo.

Kožnomantilaš

Treba napomenuti da ovakvo ponašanje Katnića i grčevita borba za  fotelju, ne iznenađuje nikoga ko je iole upućen u njegov rad. On je poznat po metodama koje su više karakteristične za isljednike UDBA-e u kožnim mantilima iz 1948. godine, nego za modernog tužioca u državi koja teži članstvu u Evropskoj uniji.

Katnićeva fioka: Ilustracija

Portal Aktuelno više puta je pisao da SDT funkcioniše tako što delikatni slučajevi i informacije često završe u čuvenim fiokama Milivoja Katnića, koji kreira problem pa ga rješava da bi to naplatio na neki način.

Stoga je jasno zašto je Katnić očajan i što je vršio pritisak na TS da bi produžio svoj boravak na mjestu glavnog specijalnog tužioca, da bi zaštitio sebe i svoju Organizovanu tužilačku grupu.

Međutim, sve manipulacije i sav sadržaj Milivojevih fioka, ne mijenja činjenicu da  je Katnić odavno ispunio sve zakonske uslove za odlazak u penziju što je konstatovao i Fond PIO.

Katnić poznat po vršenju pritiska na kolege

Portal Aktuelno u seriji tekstova koje smo objavljivali više mjeseci, između ostalog je pisao  da u Tužilaštvu vlada strah od glavnog specijalnog tužioca. Prilikom reizbora na funkciju glavnog specijalnog tužioca Katnić nije imao protivkandidata.

Glavni razlog zbog kog niko nije izašao na crtu Katniću je, kako smo pisali, strah, jer su eventualni kandidati isprepadani Katnićevim osionim nastupom i načinom na koji se obračunava sa protivnicima koji više pristaje udbaškom isljedniku nego modernom tužiocu.

Odlazeći glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka’ intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski hor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Treba podsjetiti da su Katnić i njegov tim već duže vremena koristili blokadu Vrhovnog državnog tužilaštva koje je u v.d. stranju zbog političkih kalkulacija, da bi uspostavili svoju strahovladu u Tužilaštvu, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Odlazak Katnića daje nadu da su se konačno stvorili uslovi da se krene u reformu tužilaštva i obračun sa nepotizmom, nekompetencijom i korupcijom u ovoj, kako je često u javnosti nazivana, odmetnutoj instituciji koja je postala zasebna grana vlasti.

Takođe, sada je došlo vrijeme da se Država obračuna sa pošašću OTG-a, čiji je Katnić samo najistaknutiji eksponent.

Jasno je da za čišćenje tužilaštva nakon Katnićevog odlaska neće biti dovoljni samo zakonski okviri, već će morati da se sprovede temeljno ”dubinsko čišćenje” ako želimo da Crna Gora ikad zadovolji kriterijume iz poglavlja 23. i 24.

O malverzacijama Katnića i OTG sa kojom je nerazdvojno povezan portal Aktuelno pisaće u narednim mjesecima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije