Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ POVODOM SLAVLJA: Pozvao na smanjivanje tenzija i izbjegavanje provokacija

Published

on

Vjerovatno će danas donijeti nove mjere: Abazović nakon konferencija - Foto: MINA

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović apelovao je na sve građane da sačuvaju dostojanstvo i izbjegnu svaki vid provokacija.

On je pozvao na poštovanje epidemioloških mjera  i kazao da će sjutra “vjerovatno biti donešene nove”.

„Moj je apel da smanjimo malo ukupne tenzije u društvu. Čeka nas jedna teška godina i puno važnih odluka. Čekaju nas stvari u vezi sa stabilizacijom ekonomije. Mislim da to treba da bude prioritet svih građana“, rekao je Abazović.

On je pozvao glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da “apsolutno radi svoj posao” u izviđaju eventualnog pokušaja političke korupcije u njegovom slučaju.

“Sa Katnićem ću se vidjeti ove sedmice i nemam ništa protiv da sa njim podijelim neka razmišljanja na tu temu”, rekao je on.

Osim sa Katnićem, kaže da će obaviti razgovore sa direktorima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, vrhovnim državnim tužiocem i “vjerovatno još nekim važnim instancama vezanim za bezbjednosni sektor”.
Abazović je kazao da je u potpunosti saglasan sa stavom nove ministarke odbrane Olivere Injac u vezi sa Sinjajevinom.
„To smo obećali građanima, naravno da će i Vojska Crne Gore (VCG) trenirati kao i sve druge vojske u svijetu. Želimo da vratimo ugled VCG i obaveza nove ministarke odbrane će biti da radi na tome da Vojska i Ministarstvo odbrane zaista postanu organ koji će se prepoznavati po velikom respektu“, naveo je Abazović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije