Connect with us

Politika

AKO LEPOSAVIĆ NE BUDE SMIJENJEN: Krivokapić da podnese ostavku ili da dođe do temeljne političke rekonstrukcije Vlade!

Published

on

Nakon što je DPS nagovijestio da će bojkotovati rad Skupštine, gotovo je izvjesno da ministar pravde Vladimir Leposavić ne može biti smijenjen.

Tako će premijer Zdravko Krivokapić doći u pat poziciju jer u tom slučaju njegov predlog neće proći, odnosno, Leposavić neće biti smijenjen.

Jedina karta na koju Krivokapić sada može da zaigra jeste da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić ne stavi na dnevni red razrješenje Leposavića i tako produži agoniju u koju je premijer sam upao. Međutim, to bi bilo samo produžavanje neodržive situacije koju je kreirao sam Krivokapić i to bi značilo bježanje od odgovornosti onih koji su krenuli u ovu političku avanturu.

Političke floskule kako bojkotom DPS spasava Leposavića je bježanje od odgovornosti i političkog stava, jer nije DPS inicirao smjenu ministra, već je u tu avanturu krenuo sam premijer  bez konsultacija sa parlamentarnom većinom. Sada je konačno došlo vrijeme da mnogi politički akteri konačno pokažu svoj stav, a da se ne skrijavuju iza odluka drugih aktera.

Leposavić je i bio član Pravnog savjeta Mitropolije i jasno je da Crkva ne podržava njegovu smjenu, pa će oni koje dignu ruke za njegovu smjenu, indirektno okrenuti leđa Crkvi.

Ako Leposavić ne bude smijenjen, dva izlaza su iz ove krize za koju je lično odgovoran Krivokapić.

Jedan je da Krivokapić podnese ostavku i dozvoli da parlamentarna većina izabere funkcionalnu Vladu jer ova, čast izuzecima, nema kapaciteta za izvrši neophodne reforme.

Drugi je da dođe do temeljne rekonstrukcije Vlade, svima je jasno da jedan broj ministara nije opravdao očekivanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije