Connect with us

Politika

AMBASADA HOLANDIJE: Vlada Crne Gore da se uzdrži od preispitivanja da li je ili nije bilo genocida

Published

on

Zapadne ambasade nastavljaju sa kritikama na račun Vlade premijera Zdravka Krivokapića koja nije direktno i konkretno priznala da se u Srebrenici dogodio genocid 1995. godine. Tim povodom danas se oglasila i Ambasada Holandije u Srbiji i Crnoj Gori, poručivši da snažno urgiraju da se Vlada uzdrži od preispitivanja.

“Činjenica je da se u julu 1995. godine u Srebrenici desio genocid, što je potvrdio Međunarodni sud pravde”, objavljeno je na Twitter-u Ambasade Holandije.

Podvlače da “snažno urgiraju da se Vlada Crne Gore uzdrži od preispitivanja, jer je to štetno i bolno, i da Vlada govori protiv negiranja genocida, kao i istorijskog revizionizma”.

“Kretanje naprijed počinje sa prihvatanjem istine”, poručila je Ambasada Holandije.

Podsjetimo, u saopštenju dostavljenom medijima Vlada je danas poručila da ne može mijenjati odluke međunarodnih sudova, “ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim”.

Ranije danas slično je kazao i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić koji i pored upozorenja Zapada nije saopštio da li priznaje genocid, i poručio je da pored brojnih zahtjeva političkih partija i nevladinog sektora neće podnijeti ostavku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije