Povežite se sa nama

Politika

AMBASADA HOLANDIJE: Vlada Crne Gore da se uzdrži od preispitivanja da li je ili nije bilo genocida

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zapadne ambasade nastavljaju sa kritikama na račun Vlade premijera Zdravka Krivokapića koja nije direktno i konkretno priznala da se u Srebrenici dogodio genocid 1995. godine. Tim povodom danas se oglasila i Ambasada Holandije u Srbiji i Crnoj Gori, poručivši da snažno urgiraju da se Vlada uzdrži od preispitivanja.

“Činjenica je da se u julu 1995. godine u Srebrenici desio genocid, što je potvrdio Međunarodni sud pravde”, objavljeno je na Twitter-u Ambasade Holandije.

Podvlače da “snažno urgiraju da se Vlada Crne Gore uzdrži od preispitivanja, jer je to štetno i bolno, i da Vlada govori protiv negiranja genocida, kao i istorijskog revizionizma”.

“Kretanje naprijed počinje sa prihvatanjem istine”, poručila je Ambasada Holandije.

Podsjetimo, u saopštenju dostavljenom medijima Vlada je danas poručila da ne može mijenjati odluke međunarodnih sudova, “ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim”.

Ranije danas slično je kazao i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić koji i pored upozorenja Zapada nije saopštio da li priznaje genocid, i poručio je da pored brojnih zahtjeva političkih partija i nevladinog sektora neće podnijeti ostavku.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije