Connect with us

Politika

AZEM VLASI: Dvije decenije nakon NATO intervencije, u Srbiji su na vlasti Miloševićevi učenici

Published

on

Kosovski advokat i publicista Azem Vlasi kazao je da su danas na vlasti u Srbiji, dvije decenije nakon NATO intervencije, učenici Slobodana Miloševića. On je za Gradski radio komentarisao uzrok i povod za NATO intervenciju na SRJ, koja je počela na današnji dan prije 22 godine.

Na pitanje Gradskog radija zašto je 27 zemalja najjače vojne alijanse na svijetu 24.marta 1999.godine odlučilo da bombarduje državu na čijem je čelu bio predsjednik Slobodan Milošević, Vlasi kaže da je na taj način bio spriječen pokušaj srpske vojske i policije pod Miloševićevom komandom da izvrši etničko čišćenje Albanaca na Kosovu.

„Milošević je prizivao NATO intervenciju. Zbog nasilnog gaženja ustavne autonomije Kosova, od 1989.pa do 1999., okrenuo je protiv sebe sve Albance, tretirajući nas kao građane drugog reda. Sve vrijeme, Albanci predvođeni Ibrahimom Rugovom, molili su za prihvatljivo političko rješenje, za šta Milošević nije htio da čuje. Međunarodna zajednica ponudila je političko rješenje na skupu u Rambujeu, koje je Milošević rezignirano odbio“, kazao je Vlasi.

On dodaje da su na vlasti u Srbiji učenici Miloševića, ali se promijenila činjenica da već 22 godine Srbija nema suverenitet na Kosovu.

“Kosovo je samostalna država i to je svima u Beogradu jasno. Sad smo se, pod okriljem EU i SAD, okrenuli dijalogu za normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova. Iako u Beogradu Kosovo i dalje nazivaju južnom srpskom pokrajinom, Vlada i predsjednik Aleksandar Vučić svjesni su da je pitanje Kosova davno riješeno” , zaključuje Vlasi za Gradski radio.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije