Connect with us

Politika

Bečić: Memorandum ne isključuje prekompoziciju Vlade sa DPS-om, zato izaziva sumnju

Published

on

”Mi nemamo jasne odgovore na ta pitanja. U sporazumu koji smo potpisali ja Abazović i Krivokapić 20 puta jače se brane evropske integracije Crne Gore nego što je to slučaj sa ovim memorandumom”

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da u Memorandumu o saradnji koji su potpisali URA, SNP i manjinske partije ima nekoliko otvorenih pitanja na koje on nema odgovor i da zbog toga kod njega taj dokument izaziva sumnju.

“Nije sporna sadržina, ali jeste sporno što nemamo odgovor na neka pitanja. Kada meni postavite pitanje o prekompoziciji vlasti sa DPS-om, mi iz Demokratske Crne Gore isključujemo tu mogućnost. Neke od naših kolega nisu dali jasan odgovor, a na to su se nadovezali intervjui pojedinih visokih funkcionera određenih partija parlamentarne većine i izjava predsjednika države koji tvrdi da su oni pregovarali sa dijelom parlamentarne većine oko rušenja Vlade i pravljenja novih većina”, kazao je Bečić gostujući na Javnom servisu.

On je dodao da je upravo to probudilo sumnju.

“Mi nemamo jasne odgovore na ta pitanja. U sporazumu koji smo potpisali ja Abazović i Krivokapić 20 puta jače se brane evropske integracije Crne Gore nego što je to slučaj sa ovim memorandumom”, istakao je lider Demokrata.

On ponavlja da nedavno potpisani Memorandum o saradnji ima neodređenosti i nejasne odgovore da li se isključuje saradnja sa DPS-om i prekompozicija vlasti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije