Connect with us

Politika

Bečić: Možemo do rješenja koja obezbjeđuju reforme u tužilaštvu

Published

on

Foto: Skupština Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Parlamentarna većina može doći do rješenja koje obezbjeđuju reforme u oblasti tužilaštva, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, nakon Premijerskog sata na Cetinju, na pitanje novinara kako će sprovesti izmjenu tužilačkih zakona, kazao da je potrebno tragati za balansom i kompromisom.

“S jedne strane sam uvjeren da, ako eliminišemo isključivosti i ako zaista želimo da idemo ka rješenju, da u parlamentarnoj većini i u saradnji sa Vladom koja vodi pregovore sa EU, možemo doći do rješenja koja obezbjeđuju reforme u oblasti tužilaštva”, rekao je Bečić, prenosi Mediabiro.

S druge strane, dodaje on, rješenja neće zaustaviti proces evropskih integracija, već stvoriti potrebe da za njihovo ubrzanje.

Bečić je rekao da je potreba nove vlasti odlična saradnja sa međunarodnim partnerima, ali i ubrzanje evropskog puta i traganje za održivim rješenjima.

On je naglasio da se moraju sprovesti neophodne reforme u oblasti tužilaštva da bi ubrzali evropske intergracije.

“Kao čovjek dijaloga, kao čovjek koji razvija mostove saradnje pozivam na dijalog, jer nijedna isključivost nije dobraa, a pogotvo ne u politici”, istakao je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije