Connect with us

Politika

BEČIĆ: Poštujem presudu i Deklaraciju o Srebrenici

Published

on

Predsjednik Parlamenta je više puta u prethodnih nekoliko mjeseci ponovio da je crnogorski Parlament još 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, u kojoj je jasno navedeno da je međunarodni sud pravde utvrdio da se u Srebrenici desio genocid, utvrdivši pojedinačnu odgovornost, jer nijedan narod niti jeste niti može biti genocidan, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore kao odgovor na pitanje Javnog servisa da prokomentarišu jučerašnju izjavu ministra Leposavića.

Kako su istakli, predsjednik Skupštine poštuje presudu međunarodnog suda pravde i usvojenu Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici što očekuje od svih drugih, posebno od visokih javnih funkcionera, tako da je Skupština Crne Gore sve rekla o pomenutoj temi.

“Prizemne pokušaje prikupljanja jeftinih političkih poena na kostima svih nevinih žrtava brojnih zločina i genocida, a posebno srebreničkih žrtava, predsjednik Skupštine ocjenjuje krajnje neprihvatljivim i uvijek će se boriti protiv zloupotrebe tih pitanja sa koje god strane da dolazili”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Pitanje da prokomentarišu izjavu ministra Leposavića TVCG je uputila i predsjedniku i potpredsjedniku Vlade ali do početka Dnevnika nijesu dobili odgovor.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije