Connect with us

Politika

Bogdanović: Film o odlasku Đukanovića nećete skorije gledati

Published

on

“Niti predsjednik Đukanović odlazi sa dužnosti, bilo državničke ili partijske, niti će se Demokratska partija socijalista povući u demokratskoj borbi za građansku državu”

“Vijest o navodnom odlasku predsjednika Đukanovića obična je neistina i spin, u nizu onih na kakve smo već duže navikli kada je u pitanju dio medija iz Srbije”, rečeno je za srpski Danas iz DPS-a.

Beogradski “Blic” objavio je u petak da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u januaru povlači sa čelne pozicije partije.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, kazao je da “niti predsjednik Đukanović odlazi sa dužnosti, bilo državničke ili partijske, niti će se Demokratska partija socijalista povući u demokratskoj borbi za građansku državu. Za onu državu koju potkopavaju upravo snage koje plasiraju ovakve izmišljotine iz susjedstva”.

Dodaje da sve postaje jasnije kada se u obzir uzme vrijeme i kontekst.

“Ovdašnjoj je vlasti odzvonilo, političkim eksponentima zvaničnog Beograda sa svake strane izmiče tlo pod nogama i oni i nemaju čemu drugo trenutno da se okrenu do spinovanju”, rekao je Bogdanović za Danas.

Ovakvi i slični navodi, kaže, ni najmanje “ne tangiraju predsjednika”.

Đukanović se, ističe, uspješno oporavlja od kovid19 i pitanje je dana kad će se vratiti državnim i partijskim obavezama u punom kapacitetu.

“Poruka domaćim dušebrižnicima i njihovim mentorima iz Beograda: što se tiče odlaska predsjednika Đukanovića, taj film nećete skorije gledati”, kaže Bogdanović.

Blic je objavio da se Đukanović u januaru povlači sa pozicije lidera partije što, kako su naveli, znači da odustaje i od nove kandidature na predsjedničkim izborima 2023.

naslovnica Blica
foto: Screenshot

“Kako stvari sada stoje, najverovatniji naslednik Đukanovića na čelnoj poziciji partije koja je 30 godina vladala Crnom Gorom, biće Ivan Vuković, aktuelni gradonačelnik Podgorice. Manje je vjerovatno da to bude neko od starijih kadrova DPS-a – bivši premijer Duško Marković ili Brano Gvozdenović“, piše Blic.

U obrazloženju stoji da je ideja da se sačuva “zdravo tkivo” DPS-a i zato je veća šansa da na čelo partije dođe Vuković.

“To je manevar kojim bi podmlađena i pročišćena partija, bez Đukanovića, mogla ponovo da bude ključni partner u vlasti”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije