Connect with us

Politika

BOGDANOVIĆ: Poštovali smo dogovor, a ostali bez funkcija

Published

on

Boris Bogdanović, Demokrate

Nepravda je da Demokrate kao pojedinačno najača partija u vladajućoj parlamentarnoj većini nemaju nijednog člana Vlade, ocijenio je predsjednik Poslaničkog kluba koalicije “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović.

On je kazao da su jedina koalicija bez predstavnika u Vladi i da vjeruje da će je Vlada i njeni ministri uskoro ispraviti.

“Ako je dogovoreni princip da nema partijskih funkcionera na pozicijama ministara i državnih sekretara, onda neka taj princip važi za sve. Međutim, ukoliko je princip da partijski funkcioneri mogu biti državni sekretari, onda neka isti važi za sve pobjedničke koalicije srazmjerno procentu učešća u parlamentarnoj većini”, rekao je Bogdanović u intervjuu “Vijestima”.

Bogdanović je kazao da je Demokratska Crna Gora u kontinuitetu, tokom cjelokupnog pregovaračkog procesa pokazala najveći mogući nivo kooperativnosti, ne želeći da utiče ili se bilo kojim postupkom miješa u posao premijera.

Prema njegovim riječima, sve što je zatraženo od koalicije “Mir je naša nacija” blagovremeno je ispunjeno.

“Bez obzira na to što je posljednja metodologija kadriranja podrazumijevala princip isključivanja političkih funkcionera iz učešća u Vladi, dakle – na pozicijama potpredsjednika, ministara i državnih sekretara, uz izuzetak lidera URA-e na poziciji potpredsjednika Vlade, mi smo podržali i takav model rukovodeći se prije svega opštim, a ne partijskim interesima”, kazao je Bogdanović.

On je rekao da im je Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a jasno saopštio da će ministri birati svoj kabinet, uključujući i državnog sekretara, što su, kako je naveo i pozdravili i sa time se saglasili.

“Pojedini članovi Vlade i Vlada u cjelini odlučili su da na pozicije generalnih sekretara ipak predlože partijske funkcionere, što takođe ne mora biti sporno ako Vlada obezbijedi zastupljenost sve tri pobjedničke koalicije unutar izvšne vlasti, odnosno obezbijedi ravnotežu unutar parlamentarne većine”, kazao je Bogdanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije