Connect with us

Politika

BORBA PROTIV FAŠIZMA: Za jedan dan proglas SUBNOR-a podržalo više od hiljadu građana

Published

on

Za samo dvadeset četiri sata proglas SUBNOR-a  je podržalo preko 1000 građana.

Proglas SUBNOR-a:

Svima je jasno da su u Crnoj Gori, zemlji koja je dala najviše svojih kćeri i sinova u antifašističkoj borbi, promjenom vlasti su upravo te antifašističke vrijednosti sada ugrožene. Nije ovdje riječ o ogavnom činu od subote veče. Pozivi za reviziju istorije i rehabilitaciju fašista čuju se od najviših funkcionera vlasti u parlamentu, navodi se u proglasu SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

Kako se dodaje u proglasu, zato su postupak kojem smo svjedočili, kao i prošlogodišnji napadi na spomen-obilježja, samo spoljna manifestacija jedne poražene ideologije čiji je glavni generator Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i Vlada Crne Gore, koja je produžena ruka te politike koju sprovode njeni članovi koji se ponašaju kao političko krilo SPC.

“U susret osamdesetogodišnjici Trinaestojulskog ustanka, slave se upravo oni koji su taj slavni datum izdali. Zato pozivamo sve u Crnoj Gori, koji smatraju da žrtve nijesu bile uzaludne i koji baštine i gordo čuvaju uspomenu na prolivenu krv, da kažu “Dalje neće moći”. Slava herojima narodno-oslobodilačke borbe! Smrt fašizmu – sloboda narodu”, zaključuje se.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije