Connect with us

Politika

BRAJOVIĆ NAJAVIO: SD se vraća u Skupštinu

Published

on

Poslanici Socijaldemokrata (SD) učestvovaće u radu sjednice Skupštine koja je zakazana za 18. februar, najavio je lider te stranke Ivan Brajović.

Poslanici će na sjednici 18. februara, između ostalog, raspravljati o Predlogu zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i o izmjenama Zakona o Državnom tužilaštvu, predlozima izmjena i dopuna zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Na pitanje da li će poslanici SD-a prisustvovati sjednici 18. februara, Brajović je odgovorio da su procijenili da je njihov angažman u Skupštini u interesu Crne Gore i građana koji su ih glasali.

Brajović je rekao da su to odlučili imajući u vidu zabrinjavajuću epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da njihovo neprisustvo u Parlamentu nova većina koristi kako bi, po svim šavovima, razarala državu i njene institucije.

“Procijenile smo da je naš angažman u Skupštini u punom kapacitetu u interesu, Crne Gore i ljudi koji su nam na parlamentarnim izborima dali podršku da ih zastupamo i borimo se za njihove interese”, kazao je Brajović agenciji MINA.

On je rekao da se zdravlje građana u SD-u uvijek nalazilo na vrhu liste prioriteta i da zato nijedan politički interes ne smije biti iznad interesa očuvanja javnog zdravlja, što je jedan od najvažnijih razloga za povratak u Parlament.

“I dalje ostajemo apsolutno privrženi ranije iznijetom stavu da je sjednica Skupštine održana 28, tj. 29. decembra nelegalna i bez kvoruma, a da su njene odluke ništave”, naveo je Brajović.

On je rekao da isto važi i za sjednicu održanu 20. januara na kojoj je kvorum vladajućoj većini dala građanka bez potvrđenog poslaničkog mandata.

Brajović je kazao da stav SD-a da je u Parlamentu 80 pravno neupitnih poslaničkih mandata – 40 vlasti i 40 opozicije i dalje stoji i da očekuju da se o tom, kao i o pitanju ustavnosti svih zakona usvojenih na tim dvijema sjednicama, u što kraćem vremenskom roku opredijeli jedina relevantna institucija, Ustavni sud Crne Gore.

“Mi ćemo, kao i do sad, nastaviti borbu za vrijednosti građanske, evropske, multinacionalne, multivjerske, sekularne, antifašističke Crne Gore. I naravno, borbu za zdravlje svih građanki i građana Crne Gore, prije svega”, poručio je Brajović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije