Connect with us

Politika

Cetinjska URA: Daćemo blanko podršku SDP-u ukoliko se klone DPS politike

Published

on

SDP je imao pobjednički koncept i na tome će insistirati. Kako je istakao nosilac liste SDP-a Nikola Đurašković u emisiji TVCG “Argumenti”, oni nijesu dobili podršku za partijske trgovine i podjele plijena, da bi bili protiv nekog ili nečega, već da otvore novu šansu za Cetinje. Iz Demokrata poručuju da žele jasan odgovor od te partije da li će praviti vlast sa DPS-om. Iz Cetinjske URA-e poručuju SDP-u da imaju blanko podršku od njih, ali ako zaista hoće promjene i otklon od politike DPS-a.

Kako je istakao Đurašković žele depolitizovanu i stručnu lokalnu upravu koja će rješavati stvarne probleme građana.

Naš koncept će biti dominantan i to važi za sve sa kojima želimo u koaliciju. Ko je spreman da prihvati stručnu i depolitizovanu upravu onda je dobrodošao. Insistiraćemo na stabilnoj većini – poručio je Đurašković.

Đurašković je naglasio da će u narednih 20 dana prestaviti program upravljanja Prijestonicom u naredne četiri godine.

– Mi kao cetinjski SDP i pojačani nestranačkim ličnostima imamo projekte i stojima iza svega što smo rekli u predizbornoj kampanji – naglasio je Đurašković.

Slavko Janković ispred GP URA je kazao da očekuju da SDP ponudi saradnju i da će to biti krajnje rješenje.

Podršku će dobili u svakom obliku osim ukoliko žele koaliciju sa DPS-om i nadam da neće doći do toga, nego da ćemo konačno imati opozicione stranke na vlasti koje će se okrenuti Cetinju, bez uticaja iz Podgorice i drugih centara, koji su da politikantski zloupotrebljavali ovaj grad – kazao je Janković.

Poručio je da su u poziciji koju ne smiju da prokockaju, jer bi kratkoročno SDP bila na dobitku, ali dugoročno posljedice bi po njih bile velike.

– Cetinje je puno više od nas i da bi došli do boljitka moram ispoštovati građane i njihovu biračku volju. Bio bi razočaran da ne dođe do tog sporazuma. Ja bih da neke stvari stavimo ad akta, kao recimo priču o četništvu. Još jednom vam kažem mi referendum međub glasačima nećemo praviti i svih 11 procenata je glasalo za promjene na Cetinju. Političke trgovine nema, nas funkcije ne zanimaju, imate bilo kakvu podršku zajedno sa Starom gardom LP. Imate podršku za bilo koji oblik uprave cetinjske URA-e. Cilj nam je da se smijeni vlast koja je unakazila Cetinje. Ne moramo se voljeti, ali je bitno da se okrenemo građanima Cetinja. Imate bjanko podršku cetinjske URA-e – poručio je Janković.

Ispred Demokrata Cetinja Danilo Mrvaljević je istakao da žele apsolutno poštovanje Ustava CG.

– Vi znate kada neko želi da ide na vodu DPS-u da je lako naći izgovor i to se vidjelo u prethodnom periodu. Mi bi voljeli jasne odgovore da li žele da razgovaraju sa DPS-om. Utvrdili smo ko je kriva za propast Cetinje i da li ta struktura onda uopšte poželjna – kazao je Mrvaljević.

Mrvaljević je istakao da su nakon 30. avgusta, SDP i Demokrate ostvarile rast.

– Na ovoj strani imate 100 odsto građansku partiju, faktor stabilnosti, multietničkog sklada koji prepoznaje i međunarodna zajednica, pa ne vidim da je problem da to prepozna i SDP – poručio je Mrvaljević.

Nosilac liste DPS-a Miloš Ražnatović je kazao da nema ekonomije ni grada koji nije zadužen. I u Skupštini je ta tema razriješna.

– Dug je naša realnost i nije ništa što je prouzrorokovalo kriminalnu radnju. Naredna uprava će kao i one ranije, raditi na umanjenju duga i tu nema ništa sporno. Kad se govori o rezultatima i depolitizovanoj upravi to mi djeluje kao ekspertska vlada, a poslije godinu doživljava debakl, pa se plašim da ta depolitizacija o kojoj priča Đurašković ne doživi istu sudbinu – kazao je Ražnatović.

On kaže da je pad DPS za oko 15 odsto u odnosu na izbore 2017. se može pripisivati većim očekivanjima građana od lokalne uprave, ali ona je u posljednje dvije godine imala mnogo problema zbog pandemije i u posljednjoj godini slabe podrške od Vlade.

Đurašković je poručio da će svakako raditi reviziju rada lokalne uprave, čega se u DPS-u ne plaše.

– Sve što neko smatra spornim neka ispita- poručuje Ražnatović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    10.12.2021. at 14:32

    Bas nedavno, Crna Gora i Cetinje su dozivjeli uzas. Vlada Crne Gore uz punu podrsku URA, Demokrata, DF izvrsila je brutalnu agresiju na grad i gradjane Cetinja i Crne Gore koji su masovno dosli da stite svoja gradjanska prava. Uslijedili su oblaci suzavca, pucanje u tijela gradjana, gazenje bagerima imovine i tijela gradjana. Premijer Zdravko iz svoje gluve sobe je sa svojim nemilosrdnim, poboznim stabom dirigovao citavom operacijom, i ostao je strasno razocaran sto nije bila krvava do koljena, sto mu je uskreceno uzivanje ubijanja stotina i hiljade gradjana. Nikada URA i Demokrate, nijesu osudili Vladu Crne Gore i Srpsku okupatorsku crkvu za ovaj zlocinacki poduhvat. Po njima nije se nista desilo,Taj zlocinacki akt je bio mir je njihova nacija i pomirenje Dritana von Kramona i Njegovog Preosvjestenstva Becica sa nestankom Crne Gore.
    Uslijedili su izbori na Cetinju;
    Najvece povjerenje glasaca dobio je DPS, takav kakav jeste i kakav je bio. Onda je blijedi SDP imao srecu da sjajna ekipa Gradjana Cetinja u toj partiji prepoznaju iskrenog politickog subjekta pa su joj omogucili uspon koji nijesu ni sanjali ni zasluzili. URA i Demokrate dobile su bijednu podrsku onih gradjana koji mrze Crnu Goru i kojima Srpska okupatorska crkva crta put kojim se ide u nestanak Crnogoraca i Crne Gore, put u otvoreni kriminal, nasilje, pljacku i u sve neljudsko. Pa i stara garda LSCG, zarobljena u svojoj promasenoj ideoloskoj medji, dobila je pregrst glasova. I STO SE DESILO ONDA!
    vOLJA GRADJANA CETINJA je da Cetinjem upravljaju DPS i SDP i GRADJANI!
    Ali sada kada kada su izbori zavrseni, GRADJANI se razgrcu u stranu.
    Djuraskovic iz SDP preuzima inicijativu i polako ne zuri mu se. Za 20 dana on ce, tobos ipak konsultujuci GRADJANE iznijeti svoj projekte, koje nije imao, a trebalo je da ima prije izbora, pa ce dat ponudu na prihvatanje. Sto je to nego politicka trgovina i jasna naznaka da Djuraskovic SDP pojma nema sto ce sa Cetinjem, plus za njega nema nikakve zurbe, 20 dana njemu je nista, da zapocne nadgornjavanje koje ce potrajati narednih mozda 20 a mozda i 200 dana. SDP Djuraskovicu se ne zuri. A Gradjani ce biti konsultovani i to je to. Bijeda i siromastvo Cetinje ostaje da ceka SDP Djuraskovica. Tipoicna pozicija ucjenjivaca.
    DPS Raznatovic isto tako komotno zavaljen na televiziji kaze da njemu SDP Raznatovic lici na ovu Vladu koja je pregazila ponos i zdravlje Cetinja helikopterskim desantom i bagerskim napadom.
    A zasto DPS Raznotovicu ne proguta malo zuci, da bi popio casu meda i ne ponudi SDP Djuraskovicu blanko podrusku za planove i projekte SDP i divnih, skromnih, pametnih, napacenih GRADJANA, nego ste to prepustili podmukloj i prodanoj, izdajnickoj uRA-i? Sto bi time izgubio DPS? NISTA! A sto bi dobili gradjani Cetinja koji su vama dali najvise glasova? Prodisali bi, a posto vi ne bi dozvolili SDP Djuraskovicu da oteze rabotu 20 po 20 dana, mogli bi da se brze nadaju promjenama na bolje u svojim napacenim i ponizenim zivotima.
    Strah i jeza vataju gradjane Crne Gore koji u Cetinje gledaju ka u oci i srce svoje.
    SDP i DPS Cetinja, da li ste dorasli povjerenju koje su Vam ukazili izmuceni Gradjani Cetinja? Pokazite to ako jeste. VAKAT JE!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije