Connect with us

Politika

CKM: “Kovačević bojkotovao crnogorsku himnu”

Published

on

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić odbornik koalicije “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević nije bio u sali kada se intonirala državna himna, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

Kako tvrde u CKM-u Kovačević je prije intoniranja himne napustio salu i vratio se nakon što je završeno intoniranje.

“I prije nego što je izabran za predsjednika opštine Kovačević je jasno pokazao da neće biti predstavnik svih građana već samo onih koji su glasali koaliciju koja je na lokalnim izborima osvojila većinu. Ne čudi ovakav potez budućeg “prvog” čovjeka našeg grada znajući da je on fan četničkog pokreta i da se u javnim istupima iskazivao mržnju prema svemo što je nesrpsko”, poručuju iz CKM-a.

Kažu i da je tim gestom Kovačević nastavio praksu njegovog mentora Andrije Mandića koji je takođe u više navrata bojkotovao intoniranje himne.

“Biće zanimljivo građanima Nikšića gledati kako u istom kolu igraju DF ultra četnici i “građanska” Ura, a sve zbog ljubavi prema vlasti. Ono što je sigurno jeste da će naš grad u veoma kratkom roku postati poligon sa kojeg će se slati poruke mržnje i šovinizma prema Crnoj Gori”, zaključuju se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije