Connect with us

Politika

CKM: Smijenjen veliki neprijetelj CPC

Published

on

Razrješenje ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića se ne može samo posmatrati kao smjena negatora genocida u Srebrenici, već i kao smjena velikog neprijatelja Crnogorske pravoslavne crkve, ocijenio je Aleksandar Damjanović iz NVO Crnogorska kulturna mreža.

U saopštenju Damjanović ističe, da je Leposavić od prvog dana od kada ga je Skupština imenovala počeo da radi protiv interesa CPC i protiv Crne Gore.

“On je pod dirigentskom palicom Velibora Dzomića pripremio izmjene i dopunu Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se od građana naše države otima imovina i ustupa na korišćenje vjerskoj zajednici druge države. SPC ga je preko Zdravka Krivokapića delegirala u Vladu da zastupa njene interese i da radi na satanizaciji Crnogorske pravoslavne crkve, što je Leposavić uspješno radio do posljednjeg dana svog mandata”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, sa pozicije ministra odlazi nedovršenog posla, jer nije potpisan temeljni ugovor između Vlade i Srpske pravoslavne crkve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije