Connect with us

Politika

CRNOGORSKI POKRET: Sprovodi se najprizemniji mogući revanšizam

Published

on

 

Pozivamo državne organe da se ne ponašaju kao njihova ideološka braća prije jednog stoljeća, već da prihvate da je XXI stoljeće i da moraju poštovati civilizacijske norme koje pripadaju vremenu u kojem su, sticajem okolnosti, došli na vlast, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

“Krajnje je vrijeme da se procesuira primitivizam, prijetnje, uvrede, … koje se upućuju onima koji iz najčistije ljubavi prema Crnoj Gori zastupaju svoje mišljenje u medijima, na društvenim mrežama ili na bilo kojem drugom mjestu.

Brojni su primjeri pojedinaca koji su meta ostrašćenosti i koji ne žele da se javno oglašavaju. To se podstiče iz vrha vlasti revanšizmom koji se sprovodi na najprizemniji mogući način, populizmom i nesojskim kampanjama protiv ljudi, proglašavajući svakoga sa kritičkim mišljenjem pristalicom bivše vlasti”, navode u saopštenju.

Iz CP pitaju, čak i da je neko pristalica bivše vlasti, u čemu je tu grijeh?

“Nakon što je g-din Ljubomir Filipović javno iznio da mu se ugrožava sopstvena sigurnost i sigurnost porodice, svojim nečinjenjem državni organi su faktički pozvali svoje najprimitivnije sljedbenike da nastave još većom žestinom da nasrću na neistomišljenike i time razgolitili svoj pravi politički karakter. Očito je da se radi o populističkoj, narodnjačkoj, kleronacionalističkoj vlasti koja demagogijom, populizmom, udvaranjem najgorem soju u svojim redovima, propagandom i nasiljem hoće da se održi na vlasti”, dodaju u saopštenju.

Ovih dana je, navode, na meti primitivizma vladajućih jurišnika kotorski radio Skala.

“Upućuju se prijetnje u kojima se ugrožavaju životi zapošljenih u tom radiju, prijeti se zatvaranjem i demoliranjem prostorija radija i slično. Očito je da novoj vlasti gode obračuni sa onima koji je kritikuju, jer se i inače ponašaju kao da za njih postoji samo par medija, sa kojima komuniciraju.

Uzalud mnogi mediji i novinari traže informacije od vlasti, postavljaju pitanja, ignorantstki stav kojim se vlasti odnose prema njima govori da mi ulazimo u fazu kršenja elementarnih demokratskih normi i sistema koji karakterišu kožni mantili i jednoumlje. Čak su se najviši funkcioneri nove vlasti usudili da kritikuju jedan medij koji je podnio PRIVATNU  tužbu protiv njima omiljenog medija, tobože štiteći slobodu javne riječi, dok ćute na desetine tužbi od tog istog medija prema drugim medijima.

Vrlo dobronamjerno poručujemo sadašnjoj vlasti da poštuje elementarne demokratske principe i pristojnost, spriječe nasilje i bezakonje svojih sljedbenika, jer svojim ponašanjem rizikuju građanski mir u Crnoj Gori. A nijesmo sigurni da imaju osnova da se ośećaju i ponašaju tako komotno!”, zaključuju u saopštenju.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije