Connect with us

Politika

DANILOVIĆ: Iživljavanje nad Jovanovićem obraz je prištinske vlasti

Published

on

Iživljavanje nad Ristom Jovanovićem obraz je prištinske “vlasti”, ali i ogledalo Crne Gore, ocijenio je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Danilović ističe da Jovanović izvjesno nije kriminalac, a kako bude vrijeme prolazilo, navodi on, pokazaće se sve “zbog čega treba da se stide oni koji su sarađivali i prijateljevali sa kosovskim kriminalcima unazad deset godina i više”.

Podsjeća Danilović javnost i da je Hašim Tači počasni građanin Ulcinja i počasni prijatelj crnogorskog predskednika Mila Đukanovića, a da je Naser Keljmendi bio “rado viđen gost u visokim krugovima novokomponovanog crnogorskog džet seta”.

“Ne mijenjati spoljnu politiku u ovom periodu, što je potpisana obaveza između predstavnika tri pobjedničke izborne liste od 30. avgusta 2020, ne znači i ne može značiti nemijenjanje odnosa prema kriminalcima iz regiona – a taj odnos je, nažalost, isti”, rekao je Danilović.

Vlada Zdravka Krivokapića, kaže on, mora braniti dostojanstvo “ove, valjda, nove i drugačije Crne Gore, makar se činilo da jedan, samo jedan, Podgoričanin ne može biti razlog za narušavanje ‘dobrih odnosa u regionu'”.

“Risto Jovanović se nije ponašao kao kriminalac za razliku od onih koji su ga uhapsili i koji ga maltretiraju. Kvazi država ne može držati pridike današnjoj Crnoj Gori iz prava i pravde, makar mi bili, vlastitom zaslugom, na dnu i u ropcu svog istorijskog trajanja”, kazao je Danilović.

Ako vlast Mila Đukanovića nije uradila ništa da se izbori za dostojanstvo prema vlastima u Prištini, Vlada Zdravka Krivokapića će morati, poručuje Danilović i navodi: “Glas podrške UCG u parlamentu će lako nadoknaditi ali moglo bi ih to preskupo koštati kao i svaka trgovina od ranije”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije