Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Imenovanjem Miloševića i Miljanića prekršen dogovor

Published

on

(FOTO: wikipedia)

Imenovanjem Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), prekršen je princip oko kojeg se premijer Zdravko Krivokapić ranije dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

„Ukoliko su tačni medijski navodi o imenovanjima Miloševića i Miljanića, želimo da javnosti skrenemo pažnju na to da je prekršen princip oko kojeg se Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima koalicije Crno na bijelo”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je taj princip, dogovoren tokom pregovaračkog procesa i javno prezentovan, podrazumijevao da ta mjesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri.

Demokratska Crna Gora bi, kako su naveli, kao partija koja je svoju kooperativnost u tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru miješa u posao, bila spremna da pozdravi i novu promjenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade.

„Ono što, međutim, zahtijeva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine“, naglasili su iz te partije.

Oni su istakli da nemaju ništa protiv Miloševića i Miljanića.

„Ali zahtijevamo i insistiramo na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine. Napominjemo da je koalicija Mir je naša nacija, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi“, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije