Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Katnićev “prijatelj” imao više susreta sa DF-om nego sa svojim potpredsjednicima

Published

on

Demokratska Crna Gora saopštila je da u pregovaračkom procesu sa Demokratskim frontom (DF) nijesu učestvovali ni Andrija Mandić, ni Aleksa Bečić.

U toj partiji su reagovali na današnje saopštenje Građanskog pokreta URA u kojem je, između ostalog, navedeno da sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića vide kao reagovanje na dogovor Mandić – Bečić.

– Ako je bio neki dogovor premijera sa DF-om i Demokratama, mi nijesmo obaviješteni stoga se i ne možemo određivati povodom toga – kazali su u URI.

Demokrate su saopštile da im nije jasno zašto je, kako su rekli, Katnićevom ,,prijatelju“ (Dritanu Abazoviću) odjednom sporna komunikacija sa Demokratskim frontom, “kad je on taj koji je imao više susreta sa liderima DF-a, nego sa svojim potpredsjednicima”.

– To, naravno, pozdravljamo i pohvaljujemo, ali smatramo da je vrhunac licemjerstva da se danas Demokratama spočitavaju stvari koje zapravo radi predsjednik URA Dritan Abazović, i da se na taj način obmanjuje javnost. To zaista ne možemo dozvoliti – istakle su Demokrate.

Tvrde da Abazović da komunikacija na relaciji Mandić – Demokrate nema, te da su ti odnosi, zbog poznatih stvari narušeni, sa obije strane.

– Zna, ali mu je prikladnije da se, umjesto da podrži dogovor koji će Vladi dati stabilnost, posluži informerskim metodama koji za cilj imaju upravo rušenje prijeko potrebne stabilnosti – navedeno je u reagovanju.

Što se tiče pitanja partija koje predstavljaju manjinske narode, Demokrate naglašavaju da je njihov stav nebrojeno puta ponovljen u javnosti, a to je da partije manjinskih naroda treba da budu dio svake Vlade Crne Gore, poručujući da je njihova ruka uvijek pružena za saradnju.

– Na kraju, smatramo da je vrijeme da se energija GP URA usmjeri ka procesima koji imaju za cilj da doprinesu društvu, jer je pred Crnom Gorom niz suštinski važnih izazova, a šansa koju smo dobili od građana na parlamentarnim izborima mora se iskoristiti da se naprave ključne reforme za budućnost, a ne da tu podršku koristimo za ispoljavanje uskopartijskih interesa i što bolja pozicioniranja unutar političke moći, te da Ura svoju energiju ne troši na sitne spinove u informerskom maniru – zaključeno je u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije