Connect with us

Politika

DEMOKRATE ZEKOVIĆU: Pokažite poštovanje prema žrtvama genocida

Published

on

Iz Demokratske Crne Gore su reagovali povodom izjave aktiviste za ljudska prava i člana Savjeta građanske inicijative „21. maj“ Aleksandra Saše Zekovića da inat u politici nije dobar pristup, i poručili da pokaže poštovanje prema žrtvama genocida.

“Gospodine Zekoviću i gospodine Erakoviću, na početku bismo vam objasnili šta znači skrivanje, a za to ste upravo vi dali najadekvatniji primjer”, saopštile su Demokrate.

Prema njihovim riječima skrivanje je kad DPS ne smije da objavi saopštenje u ime partije ili nekog funkcionera, nedgo ispred sebe guraju neke svoje politički neostvarene kadrove koji dejstvuju preko kvaziorganizacija čiji je jedini zadatak da promoviše i brani interese čelnika odlazaćeg DPS-a.

“Zar da tako otovoreno priznajete da su vaši funkcioneri lišeni i najmanje snage da lično napadnu predsjednika Skupštine, pa morate da angažujete gospodina Zekovića, kada svi znamo da se radi o vašem funkcioneru, prerušenog prethodno u predsjednika Savjeta za građansku kontrolu rada policije, a sada u navodno neku grupu građana? Porazno je to, gospodo iz DPS-a, kada nakon toliko decenija vlasti vi nemate smjelosti da stanete iza svojih djela”, navode Demokrate.

Poručuju da je jasno i građanima da oni, kao i njihova druga strana medalje, funkcionišu po istom modelu: imaju svoje medije, kvaziorganizacije, neke nefunkcionalne grupe građana, koji će u njihovo ime propagirati podjele, igrati se nacionalnim osjećanjima naroda, i tako im ućariti koji nemoralni, jeftini politički poen.

“To nam je, kako rekosmo, odavno jasno. Ali nam nije jasno da, nižući evo skoro godinu dana poraz za porazom, svaki teži od prethodnog, još niste uvidjeli da vam ta taktika ništa ne valja jer jednostavno ne donosi rezultate. A ne donosi ih jer su građani u ogromnom procentu iskusili vaše ‘rezultate’ i vašu ‘demokratiju’, i jasno vam poručili da se na to ne bi baš vraćali”, dodaju Demokrate.

Ističu, da svako danas u Crnoj Gori, bez obzira želio to javno reći li ne, savršeno jasno zna da su na čelu sebičnog, pokvarenog cirkusa za okretanje građana jednih protiv drugih.

“Pokrenuli ste i zavrtjeli pitanje podjela na koje se upecao ministar Leposavić, pa sad preuzmite odgovornost ili ga u vašem maniru spasite. Vidimo da se tresete, svako zna i čega se plašite; sad ćemo da vidimo koliko će vaša igra biti uspješna”, naglasile su Demokrate.

Kako navode, osim što su javnosti pokazali „sjajnu“ praksu skrivanja, opet u makijavelističkom maniru pokazuju da im žrtve služe samo zarad sitnih političkih poena i zarad obračuna sa njihovim najvećim oponentima – Demokratama.

“Zato ćemo Vam opet ponoviti, priznanje genocida je neupitno i neosporno, i uz sav pijetet prema žrtvama genocida i prema njihovim porodicama, zamolili bismo Vas da i Vi makar jednom pokažete poštovanje prema njima i da ih ne koristite u dnevno političke svrhe. A što se tiče skrivanja iza DPS-a, šta još treba da se desi, kakav izborni poraz da vam priredimo da biste prestali da blefirate i otvoreno priznate da smo mi preveliki da bismo se, i kad bismo željeli, mogli sakriti iza vas?”, zaključuju Demokrate.

1 Comment

1 Komentar

  1. Cico

    10.06.2021. at 13:23

    Trta, mrta, dps, mrta ,trta,onamo ,ovamo trta mrta hahahah Demokrate je li ili nije genocid u Srebrnici , ne – da pa mislite li vi da su vaši glasači apsolutne budale.Ne sprdate se vi sa nama, no sa njima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije