Connect with us

Politika

DF – REAGOVANJE: Princip nepromjenjivosti granica atak na Rezoluciju UN-a

Published

on

“Princip nepromjenjivosti granica isključivo na štetu Srbije i srpskog naroda na Balkanu koji ovih dana zagovaraju pojedini predsjednici bivših republika Jugoslavije, direktan je atak na teritorijalni integritet i suverenitet te države i Rezoluciju 1244”, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da oni koji su pogazili Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) priznajući Kosovo, sad u strahu od ekonomskog i vojnog snaženja Srbije, daju sebi za pravo da opredjeljuju gdje se nalaze granice.

„Zaboravljajući pritom da im nije bilo Srbije i Crne Gore, i danas bi im u svakom gradu njihovih mladih država vijorile Austrougarske i Otomanske zastave“, poručio je Knežević.

On je rekao da se regionalni “prosperitet” na Balkanu zasniva isključivo na savezima protiv Srbije.

Knežević je poručio da je svaki napad na teritorijalni integritet Srbije, napad i na srpski narod u Crnoj Gori.

„Iako su Crna Gora i Srbija dvije nezavisne države, ne postoji Srbin u Crnoj Gori koji nije spreman zastupati i braniti interese srpskog naroda gdje god živio“, naveo je Knežević.

To, kako je napomenuo, treba da znaju lideri bivših republika Jugoslavije „svaki put kad otpočnu orkestriranu antisrpsku kampanju“.

„Takođe treba da znaju da mi nikom ne prijetimo, ali nikom više nećemo ni dozvoliti da nam prijeti kao narodu, niti da traži od nas da se dobrovoljno odričemo naših državotvornih i duhovnih izvorišta“, naglasio je Knežević.

On je rekao da ovo reagovanje nema veze sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dodao da će taj stav o zastupati i kad Vučić ne bude predsjednik Srbije.

„Niko u Crnoj Gori nije obavezan da dijeli ili slijedi ove stavove, ali sigurno znam da onih 233.275 glasača Za budućnost Crne Gore ne misli da njima može biti dobro kad neko napada na teritorijalni integritet Srbije“, kazao je Knežević.

On smatra da Crna Gora nikad više ne smije biti dio antisrpske koalicije na Balkanu, niti će DF, dozvoliti nova nacionalna posrtanja na osnovu kojih bi „predsjednici bivših oblasti Austrougarske mogli pomisliti da su nam oni bliži od Srbije“.

„Mi nemamo nikog bližeg od Srbije, niti Srbija ima ikog bližeg od nas, a vrijeme koje dolazi neodoljivo podsjeća na slavne stranice naše istorije kad su sloga i jedinstvo bili temelj našeg napretka“, rekao je Knežević.

On je rekao da nema dilemu da će upravo slogom, napretkom i snaženjem odnosa Crne Gore i Srbije, biti poraženi neprijatelji na diplomatskom polju.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pero

    16.05.2021. at 09:17

    Kasno Marko na Kosovo dodje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije