Connect with us

Politika

ĐELJOŠAJ: Vlada u kojoj nema predstavnika manjina je bez legitimiteta

Published

on

Svaka Vlada u kojoj nema predstavnika manjina nema legitimitet, kazao je za Novu M lider albanske alternative Nik Đeljošaj. On je istakao da da bi njegova partija sjela za sto da pregovara o ulasku u rekonstruisanu vladu, neophodno je da se nastavi put ka Evropskoj uniji te ispunjavaju obaveze koje diktira članstvo u NATO-u.

Iako su predstavnici manjinskih partija u Crnoj Gori još juče sjeli za isti sto sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem ozbiljne priče o rekonstrukciji Vlade, čiji bi sastavni dio bile i manjine nije bilo, ocjenjuje Đeljošaj.

– Ponovo imamo taj izliv, poziv prema manjinama ali preko medija. Ništa konkretno. Ne zna se ni program te Vlade, ne zna se o čemu se tu uopšte razgovara. Čak se ne zna ni ko će biti konstituenti te vlade, da li neko ima većinu da ima vladu. Iskreno, nekako neozbiljno. Ozbiljni ljudi naprave strategiju, program, plan i predstavi se onima sa kojima mislite da možete da sarađujete – ističe Đeljošaj.

Njima je, kako kaže, važno da Crna Gora ide u pravcu ispunjenja uslova prema Evropskoj uniji.

– Da ispunjava sve ono što su preuzete obaveze članstva u NATO. To su neke najosnovnije stvari koje su početne – dodaje on.

Manjinske partije su prije godinu, podsjeća Đeljošaj, imale ideju da bliže sarađuju sa Demokratama i URA-om. To su, međutim, bili prošlogodišnji stavovi.

– Ne znam, ovo je tema koju treba dodatno analizirati sa svim našim partnerima. Dosta se okolnosti promijenilo, dosta je stvari izašlo na vidljivo – rekao je lider albanske alternative.

Poručuje da je vlada bez manjina vlada bez legitimiteta.

– Svaka vlada koja se formira u Crnoj Gori koja nema manjine, nema legitimitet. Ali manjine ne trče za vlašću, to smo pokazali. Trčimo za principima i za onim što mi procjenimo da je dobro, ne samo za manjine, nego za državu Crnu Goru – zaključuje Đeljošaj.

1 Comment

1 Komentar

  1. malicrnogorac

    21.09.2021. at 20:45

    SVAKA ČAST ! NIK. !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije