Povežite se sa nama

Politika

ĐUKANOVIĆ: Katastrofa da Crna Gora sad ostane van EU kolosjeka

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora najdalje je odmakla u procesu evropeizacije i da sada ostane van kolosjeka bila bi katastrofa, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Odgovarajući na pitanja novinara iz regiona, na Petom novinarskom forumu, predsjednik je kazao i da smatra da je politika građanske države, multietničke demokratije i evropskog sistema vrijednosti počela ozbiljno da pušta korijene u Crnoj Gori.

Prevazilaženje podjela u državi jeste izazov, ali put za njihovo savladavanje treba tražiti neodričući se antifašizma, jer bi to značilo “odreknuti se sebe”, saopštio je Đukanović.

“Odricanje od antifašizma je zapravo odricanje Crne Gore od sebe same. Ja tako doživljavam, to nam preporučuju oni koji žele da se Crna Gora i finalno odrekne svog identiteta”, kazao je Đukanović.

Istakao je da je antifašizam najvrijednija karika crnogorskog identiteta.

“Ubijeđen sam da će Crna Gora ostati veoma postojano privržena vrijednostima antifašizma i da će pod tim antifašizmom tretirati sve one izazove ovog vremena. Mi kada danas govorimo o antifašizmu, to je borba protiv svakog oblika distkriminacije u našem društvu”, rekao je predsjednik.

Uvjeren je da smo veoma odlučni da odbranimo vrijednosti antifašizma i očuvamo građansku Crnu Goru.

Dodao je da nema velikih dilema za inteligentne politike, već za inteligentne ljude

“Nijesam apologeta Evrope, vidim evopske slabosti, ali apsolutno znam da postoji jedna mnogo lošija solucija od svih slabosti koje danas vidimo u Evropi, a to je ostati i dalje van evropskog kolosjeka, to je katastrofa za sve nas. Nažalost, to se još nije dovoljno razumjelo u našem regionu, zbog toga imamo podjele”, rekao je Đukanović.

TVCG

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije