Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆEV KABINET: “Izbori će biti održani sa vama ili bez vas”

Published

on

Izbori su raspisani na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu u skladu sa Ustavom i zakonom i biće održani 5. decembra s Demokratama ili bez njih, poručila je savjetnica za saradnju sa državnim organima Predsjednika Crne Gore Nataša Pešić

Ona je reagovala na odgovor savjetnice predsjednika Skupštine Alekse Bečića Dubravke Joksimović.

“Pustite praznu priču, ne skrećite s teme. Sve što pričate, matirani pravnim argumentima, najobičnije su političke smicalice. Ovo su argumenti, koji vam se naravno ne sviđaju”, navodi se u saopštenju.

Pešić navodi da izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2006. godine definisane su realizacijom Referenduma o državno pravnom statusu Crne Gore s ciljem da se stvore najoptimalniji uslovi za njegovo sprovođenje.

“Tada je o tome postojao najširi konsenzus koga danas nema i bilo kakva analogija može se vezati samo za neko referendumsko pitanje”, navodi se u saopštenju.

Dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2020. godine, prepoznata je i vanredna situacija,kaže Pešić, definisana članom 53 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao razlog za moguće odlaganje izbora.

“Na osnovu obavezujućih mjera državnih organa donijetih u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, sve u cilju obezbjeđenja javnog interesa zaštite života i zdravlja ljudi, Predsjednik Crne Gore donio je Odluku o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat”, navodi se u saopštenju.

Pešić je istakla da nije više bitna priča o tome da li je DPS zvao u Vladu DF ili ne.

“A to oko DF-a, nije više ni bitno. Uzgred, kad ih pominjete, s njima bar, za razliku od vas, svi znaju na čemu su.I da vam bude jasno. Možete pokušavati šta god hoćete. Izbori su raspisani na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu u skladu sa Ustavom i zakonom i biće održani 5. decembra. S vama ili bez vas”, zaključila je ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije