Connect with us

Politika

ĐURIŠIĆ BEČANOVIĆ: Idemo na razgovor o formiranju vlasti, zabrinjavajuće da koalicija DPS-a ima 18 mandata

Published

on

Koalicija Crno na bijelo prihvatiće poziv na razgovor o formiranju nove lokalne vlasti u Nikšiću, saopštila je nosilac izborne liste Tatjana Đurišić Bečanović.

Nosilac liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević kazao je da će danas pozvati Moma Koprivicu, koji je predvodio listu Mir je naša nacija, da se sastanu i dogovore o formiranju lokalne vlasti, kao i da će predložiti da se dogovorima pridruži Đurišić Bečanović.

Đurišić Bečanović je agenciji MINA kazala da su spremni za dijalog o formiranju postizborne vlasti.

„Zahvaljujemo se kolegi Kovačeviću na pozivu za dijalog koji uvijek prihvatamo i razgovaraćemo o uspostavljanju vlasti u Nikšiću. U ovom trenutku ne mogu da saopštim detalje o pregovorima koji će uslijediti“, rekla je Đurišić Bečanović.

O ishodu pregovora, kako je ukazala, za sada je još rano govoriti, jer se ne zna kako je sadašnja većina zamislila buduću vlast.

Đurišić Bečanović je istakla da je zabrinjavajuće što je koalicija Evropski tim za Nikšić, na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), na izborima dobila 18 mandata, “s obzirom da će biti negativna, a ne konstruktivna opozicija, kao što su već pokazali na državnom nivou”.

„DPS je brutalno ušao u ove izbore i predizborna kampanja im je bila zastrašujuća. Puno glasova su uzeli kupovinom ličnih karata i korupcijom, ali je bitno da im ni sve to nije bilo dovoljno da osvoje vlast“, ustvrdila je Đurišić Bečanović.

Kako je istakla, najvažnija poruka lokalnih izbora u Nikšiću je da je DPS vlast otišla u opoziciju u tom gradu.

„Nije dobro kada grad ima takvu opstruktivnu opoziciju, jer se plašim da se neći moći raditi dovoljno koliko bi trebalo. Međutim, građani su izabrali i vlast i opoziciju“, ocijenila je Đurišić Bečanović.

3 Comments

3 Komentara

 1. Milan

  15.03.2021. at 18:29

  Zabrinjavajuce je da ste vi presli cenzus. Ali srecna okolnost je sto se topi broj vasih glasaca, ljudi pocinju da shvataju sto radite

 2. Adrijana

  17.03.2021. at 07:34

  Sramno ali ne cudi. Bzo ce ovo sto govori za DPS govoriti za URU. Samo da malo sacekamo.

 3. Terazije,pozzzz

  17.03.2021. at 09:49

  Čudno da ova Sekundašica ne vidje ništa od onog što su po NK činili vučievi i dodikovi pa crkveni agitatori ili je ovom izjavom o DPSu se. preporučila Šubari,pred pregovore -čisto da malo poltroniše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije