Connect with us

Politika

DPS: Da se kazne svi Vladini uposlenici koji su napali Šofranca

Published

on

Demokratska partija socijalista zahtijeva od Vlade Crne Gore, da utvrdi ko je sve od njenih uposlenika bio umiješan u šovinistički incident i napad na novinara RTCG Nebojšu Šofranca, koji se dogodio na aerodromu prilikom dočeka reprezentativca Petra Lješevića.

“Saznanje da je osoba koja je snimala Nebojšu Šofranca i čije se primitivno, šovinističko i huligansko verbalno iživljavanje čuje na snimku, zapravo ekspert Vlade, angažovan u resoru ministarke Vesne Bratić, cjelokupnu javnost je zapanjilo. Ta činjenica pojašnjava i pasivni odnos policije prema agresivnom ponašanju nasilnika. Izvjesni Vladimir Vuković, predvodnik šenlučenja kandidovao se za eksperta u Vladi vjerovatno svojim stavovima sa društvenih mreža koji su primjer najogavnijeg agresivnog šovinizma”, navode u saopštenju DPS-a.

Svojim ponašanjem, kako naglašavaju, Vuković je obrukao Vladu, ali i posredno razotkrio kakve kadrove angažuje i zapošljava Krivokapićeva administracija.

“Tražimo od premijera i resorne ministarke Bratić da se ograde od ponašanja svog ‘eksperta’ i da ispitaju ko je još od službenika Vlade učestvovao u ovom incidentu. Osobama koje su najgori provokatori, vulgarni šovinisti, a pritom i veličaju nasilje na društvenim mrežma, ne smije biti mjesto u administraciji koju finansiraju svi građani. Zato zahtijevamo od Vlade da preispita i raskine svaki radni i poslovni odnos sa osobom koja je predvodila provociranje i maltretiranje poznatog novinara”, navode u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije