Povežite se sa nama

Politika

DPS: Da se kazne svi Vladini uposlenici koji su napali Šofranca

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Demokratska partija socijalista zahtijeva od Vlade Crne Gore, da utvrdi ko je sve od njenih uposlenika bio umiješan u šovinistički incident i napad na novinara RTCG Nebojšu Šofranca, koji se dogodio na aerodromu prilikom dočeka reprezentativca Petra Lješevića.

“Saznanje da je osoba koja je snimala Nebojšu Šofranca i čije se primitivno, šovinističko i huligansko verbalno iživljavanje čuje na snimku, zapravo ekspert Vlade, angažovan u resoru ministarke Vesne Bratić, cjelokupnu javnost je zapanjilo. Ta činjenica pojašnjava i pasivni odnos policije prema agresivnom ponašanju nasilnika. Izvjesni Vladimir Vuković, predvodnik šenlučenja kandidovao se za eksperta u Vladi vjerovatno svojim stavovima sa društvenih mreža koji su primjer najogavnijeg agresivnog šovinizma”, navode u saopštenju DPS-a.

Svojim ponašanjem, kako naglašavaju, Vuković je obrukao Vladu, ali i posredno razotkrio kakve kadrove angažuje i zapošljava Krivokapićeva administracija.

“Tražimo od premijera i resorne ministarke Bratić da se ograde od ponašanja svog ‘eksperta’ i da ispitaju ko je još od službenika Vlade učestvovao u ovom incidentu. Osobama koje su najgori provokatori, vulgarni šovinisti, a pritom i veličaju nasilje na društvenim mrežma, ne smije biti mjesto u administraciji koju finansiraju svi građani. Zato zahtijevamo od Vlade da preispita i raskine svaki radni i poslovni odnos sa osobom koja je predvodila provociranje i maltretiranje poznatog novinara”, navode u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije