Connect with us

Politika

DPS: Kavarić dobio otkaz zbog političkog opredjeljenja

Published

on

Doktor Nebojša Kavarić je otkaz u podgoričkom Domu zdravlja dobio zbog svog političkog opredjeljenja, smatraju u Demokratskoj partiji saocijalista (DPS).

Iz podgoričkog odbora te stranke su kazali da Kavarić i njegova porodica decenijama liječe građane bez obzira na njihova politička, nacionalna i vjerska opredjeljenja, i u skladu s Hipokratovom zakletvom.

Sve to, kako su naveli, nije dovoljno novim vlastima da Kavarića puste da na miru nastavi da radi taj posao.

„Političko opredjeljenje Kavarića razlog je radikalnih mjera nove vlasti koja mu je uručila otkaz“, naglasili su iz DPS-a.

Oni su podsjetili da Kavarić dobija otkaz u trenutku kad ponestaje energije među zdravstvenim radnicima, zbog toga što Crna Gora, kako su kazali, i definitivno gubi bitku sa virusom Covid 19.

Iz DPS-a su podsjetili i da je aktuelna ministarka zdravlja, bez obzira na njena politička opredjeljenja, u vrijeme kad je ta partija obavljala vlast u državi, bila načelnica odjeljenja za pulmologiju u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Prema njihovim riječima, sličan status je imala i aktuelna direktorica KCCG.

„To znači da su se do 30. avgusta, bez obzira na partijsku pripadnost, mogle pokrivati odgovorne funkcije, a sada oni sa drugačijim stavom ne mogu da dobiju obično radno mjesto, već se tjeraju na ulicu“, kaže se u reagovanju DPS-a.

Iz te partije su upitali da li nova vlast namjerava da se bori protiv pandemije tako što će otpuštati ljekare, dokazane profesionalce sa bogatim radnim iskustvom.

„Ili još jednom potvrđuju da ih nije briga za zdravlje građana, već im je samo stalo do grubog političkog revanšizma, koliko god to života stajalo“, dodaje se u reagovanju.

Kako su kazali iz DPS-a, nova većina se bavi isključivo nepotizmom, političkim zapošljavanjem i brutalnim revanšizmom prema kritičarima i neistomišljenicima.

„Ipak, moraju biti svjesni da im vrijeme ističe, i da će ih bruka i sramota zbog ovakvog ponašanja pratiti zauvijek“, zaključuje se u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije