Connect with us

Politika

DPS: Krivične prijave protiv svih koji imaju pravo glasa u Srbiji i Nikšiću

Published

on

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) zatražio je od nadležnih da provjere informaciju da skoro hiljadu građana koji glasaju u Nikšiću ostvaruju to pravo i u Srbiji.

Iz te partije kazali su da će protiv svih za koje se utvrdi da imaju pravo glasa i u Srbiji i u Nikšiću podnijeti krivične prijave i tražiti njihovo procesuiranje.

Protivzakonito je, kako su naveli iz nikšićkog odbora DPS-a, da jedna osoba ostvaruje svoje biračko pravo u dvije države.

Oni su zatražili od Ministarstva unutrašnjih poslova i resornog ministra Sergeja Sekulovića, kao i od nadležnog tužilaštva da ne ignorišu informaciju o kršenju biračkog prava, već da utvrde sve okolnosti i činjenice koje se tiču tih navoda.

„Među licima za koja mediji tvrde da imaju dvojno državljanstvo, što je takođe suprotno zakonu, i da glasaju u Srbiji, nalaze se i osobe koje su na listama pojedinih partija, poput Andrijane Đordan, koja je inače i rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću“, navodi se u saopštenju nikšićkog odbora DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije