Povežite se sa nama

Politika

DPS: Krivične prijave protiv svih koji imaju pravo glasa u Srbiji i Nikšiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) zatražio je od nadležnih da provjere informaciju da skoro hiljadu građana koji glasaju u Nikšiću ostvaruju to pravo i u Srbiji.

Iz te partije kazali su da će protiv svih za koje se utvrdi da imaju pravo glasa i u Srbiji i u Nikšiću podnijeti krivične prijave i tražiti njihovo procesuiranje.

Protivzakonito je, kako su naveli iz nikšićkog odbora DPS-a, da jedna osoba ostvaruje svoje biračko pravo u dvije države.

Oni su zatražili od Ministarstva unutrašnjih poslova i resornog ministra Sergeja Sekulovića, kao i od nadležnog tužilaštva da ne ignorišu informaciju o kršenju biračkog prava, već da utvrde sve okolnosti i činjenice koje se tiču tih navoda.

„Među licima za koja mediji tvrde da imaju dvojno državljanstvo, što je takođe suprotno zakonu, i da glasaju u Srbiji, nalaze se i osobe koje su na listama pojedinih partija, poput Andrijane Đordan, koja je inače i rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću“, navodi se u saopštenju nikšićkog odbora DPS-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije