Povežite se sa nama

Politika

DPS: “Na koji način Krivokapić čuva građansku Crnu Goru? Tako što optužuje građane i prijeti im?”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
“Premijer Zdravko Krivokapić nadmašio je sebe, pa je uz očekivane populističke fraze, nerazumijevanje materije o kojoj govori, danas uspio da optuži nekoga za – urušavanje građanske Crne Gore”, saopštio je poslanik DPS-a Ivan Mitrović.

“Kako ništa ne bi ostalo nedorečeno – Krivokapića i želimo priupitati na koji način on čuva građansku Crnu Goru? Tako što optužuje građane i prijeti im? Tako što njegovi službenici gaze ljude po ulicama? Ili možda tako što je za ministra imenovao negatora Srebrenice, pri čemu nema dovoljno autoriteta ni da ga smijeni? Ili tako što je za ministarku imenovao osobu koja negira Crnogorce, a kultne antifašističke autore naziva “ustaškom đubradi”? Ili građansku Crnu Goru čuva na način što njegova Vlada za direktore škola imenuje osvjedočene ekstremiste i šoviniste? Ili se možda građanska Crna Gora brani “ekspertima” iz Srpske radikalne stranke?”, saopštio je Mitrović.

On pita da li je Krivokapić branio građansku Crnu Goru onda kad je u Trebinju odavao počast sveštenom licu koje je u ratnim danima stajalo uz Karadžića i Mladića, izričući monstruoznosti o muslimanima.

“Ili nedavno kad je isto činio u Kotoru, kada je u pitanju bio pokojni sveštenik koji je bio poznat po izrugivanju crnogorskim simbolima i negiranju Crnogoraca? Da li su njegovi naumi da obespravi crnogorsku dijasporu – doprinos građanskoj Crnoj Gori? Da li je tajni ugovor sa inostranim subjektima, o kojem i sam ćuti već desetak dana, doprinos tome”, pita Mitrović.

Krivokapić bi, kaže on, umjesto samosažaljenja i floskula kojima je dosadio svima, najzad mogao da počne nešto i da radi.

“Patetično izigravanje žrtve, ničemu ne vodi, a država pod vođstvom njegove Vlade tone u sve dublje probleme”, kazao je Mitrović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije