Connect with us

Politika

DPS NIKŠIĆ: Vlada postala saučesnik, a građani taoci huligana i šovinista

Published

on

DPS Nikšić

Nereagovanjem na nacionalističko divljanje, koje se sinoć dešavalo ispred nikšićkog Centra bezbjednosti, a povodom revanšističke smjene komandira CB Nikšić Darka Mađarića, Vlada i nadležni državni organi su pokazali da nijesu sposobni da zaštite ustavni poredak ove države i da aktivno učestvuju u njegovom rušenju, saopšteno je iz OO DPS-a Nikšić.

„Državni organi su nijemo posmatrali huligane kako uz sva pirotehnička sredstva, prepoznatljiv ikonografski kolorit i ustaljen repertoar pjesama kojih se stidi svaki zdravorazumni građanin Crne Gore, provociraju građanski mir u našoj državi. Sa ovakvom vlašću Crna Gora srlja u stanje gdje je devijantno ponašanje normalna praksa i gdje pojedinci smatraju da su jači od države. Žalosno je što je sinoć baš ispred zgrade policije ugrožena bezbjednost svih njenih građana”, navode iz DPS-a.

Oni ističu da je jučerašnji događaj pokazao da ili država ne postoji ili se svela na nacionalističko-šovinističku tvorevinu u kojoj se divljanje velikosrpskih i četničkih hordi toleriše.

„Svakodnevno svjedočimo primjerima širenja mržnje, podsticanju podjela i brojnim netrpeljivostima. Upravo su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović odgovorni za revanšizam i šovinizam koji su postali glavni temelji na kojima počiva njihova vlast. Ubijeđeni smo da će već za dvije nedjelje, upravo Nikšićanke i Nikšićani pokazati šta građani misle o trenutnom režimu, i njegovom naumu da od ponosne, antifašističke, građanske Crne Gore, stvore poniženu državu, bez mehanizma da se odupre pomahnitalom šovinizmu i nacionalizmu”, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije