Connect with us

Politika

DPS Petnjica: Neuspio izborni inženjering, očuvali smo apsolutnu većinu

Published

on

Upravo su, kako navode iz DPS-a, akteri “svojevrsnog izbornog inženjeringa” bile one partije čiji članovi se “kunu u ‘poštenje’ i koji stalno govore o političkoj korupciji”

Demokratska partija socijalista (DPS) je, na jučerašnjem ponovljenom glasanju u petnjičkoj mjesnoj zajednici Radmanci na lokalnim izborima, uprkos očiglednom izbornom inženjeringu uspjela da zadrži apsolutnu većinu, saopšteno je danas iz te partije.

“Podrška listi ‘Ponosna Petnjica! Ponosna Crna Gora!’ je uvećana za 19 glasova i pored činjenice da pojedini politički akteri nijesu birali sredstva u cilju prekrajanja izborne volje građanki i građana naše opštine”, saopštili su iz petnjičkog odbora DPS-a.

Upravo su, kako navode, akteri “svojevrsnog izbornog inženjeringa” bile one partije čiji članovi se “kunu u ‘poštenje’ i koji stalno govore o političkoj korupciji”.

“Kako drugačije objasniti štelovanje i pretakanje glasova kojim je naša politička konkurencija došla do jučerašnjeg rezultata i podatka da su Demokrate 5. decembra osvojile 7 glasova u ovom biračkom mjestu, da 18 dana kasnije ostvare 0, a da za taj isti broj glasova SNP uveća svoje biračko tijelo”, dodaju iz DPS-a.

Od svega je, kako su kazali, najbitnije da je u Petnjici po odbranjena građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora.

“Stoga nadamo se da će naš dobar rezultat u Petnjici biti snažna poruka svim građanima Crne Gore, da bez građanske Crne Gore nema Crne Gore, a građanske Crne Gore nema bez DPS-a”, zaključuju iz petnjičkog odbora DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije