Povežite se sa nama

Politika

DPS: Sanitarna inspekcija da reaguje na skandal iz nikšičke bolnice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom skandaloznih događaja koji su se desili JZU Opštoj bolnici Nikšić, kojima je ugroženo zdravlje građana i medicinskog osoblja, kada je dr Pero Mitrović napustio samoizolaciju prije roka a Marko Kovačevič, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ slikao selfije po bolnici, tražimo da nadležna zdravstveno-sanitarna inspekcija dostavi pisanu odluku kojom se Mitroviću, skraćuje rok samoizolacije i dozvoljava rad nešto više od nedjelju dana nakon konstatovanja infekcije korovavirusom, kao i ime odgovornih koji su dozvolili da Kovačević svoj PR pravi po bolničkim sobama – saopšteno je iz DPS Nikšić.

Oni su naveli da je Mitrović napustio obaveznu samoizolaciju, prije isteka roka, i pored toga što mu je desetak dana prije toga konstatovano prisustvo koronavirusa, da je došao u nikšićku bolnicu i na taj način doveo u epidemiološki rizik svoje kolege i pacijente.

– Tom prilikom je napisao izvještaj o povredama Luke Trebješanina, aktiviste DF i rođaka Andrije Mandića, koji je navodno napadnut na ulici u Nikšiću – kazali su iz DPS.

Marko Kovačević, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, u želji da, kako ocjenjuju u DPS, profitira od ovog događaja, ušao je u bolesničku sobu Luke Trebješenina, i slikao selfije sa njim, da bi ih posle “koristio radi svoje političke promocije”.

– Ko je dozvolio privatnom licu, da krši sve epidemiološke mjere, da ulazi u bolnicu koja radi u kovid režimu, da bi slao selfije na društvenim mrežama, pitanje je za sanitarno – zdravstvenu inspekciju.

Ova dva događaja su sramota za uglednu zdravstvenu instituciju kakva je bila Opšta bolnica Nikšić. Žalosno je, da dok se pacijenti u ovoj ustanovi bore za vazduh, a zdravstveni sistem Crne Gore na ivici je pucanja, neki neodgovorni ljudi, na čelu sa Markom Mitrovićem direktorom ove bolnice, poigravaju se sa životima pacijenata, i učestvuju u političkim igrama na štetu javnog zdravlja građana – zaključuje se u saopštenju DPS Nikšić.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije