Connect with us

Politika

DPS: Sanitarna inspekcija da reaguje na skandal iz nikšičke bolnice

Published

on

Povodom skandaloznih događaja koji su se desili JZU Opštoj bolnici Nikšić, kojima je ugroženo zdravlje građana i medicinskog osoblja, kada je dr Pero Mitrović napustio samoizolaciju prije roka a Marko Kovačevič, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ slikao selfije po bolnici, tražimo da nadležna zdravstveno-sanitarna inspekcija dostavi pisanu odluku kojom se Mitroviću, skraćuje rok samoizolacije i dozvoljava rad nešto više od nedjelju dana nakon konstatovanja infekcije korovavirusom, kao i ime odgovornih koji su dozvolili da Kovačević svoj PR pravi po bolničkim sobama – saopšteno je iz DPS Nikšić.

Oni su naveli da je Mitrović napustio obaveznu samoizolaciju, prije isteka roka, i pored toga što mu je desetak dana prije toga konstatovano prisustvo koronavirusa, da je došao u nikšićku bolnicu i na taj način doveo u epidemiološki rizik svoje kolege i pacijente.

– Tom prilikom je napisao izvještaj o povredama Luke Trebješanina, aktiviste DF i rođaka Andrije Mandića, koji je navodno napadnut na ulici u Nikšiću – kazali su iz DPS.

Marko Kovačević, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, u želji da, kako ocjenjuju u DPS, profitira od ovog događaja, ušao je u bolesničku sobu Luke Trebješenina, i slikao selfije sa njim, da bi ih posle “koristio radi svoje političke promocije”.

– Ko je dozvolio privatnom licu, da krši sve epidemiološke mjere, da ulazi u bolnicu koja radi u kovid režimu, da bi slao selfije na društvenim mrežama, pitanje je za sanitarno – zdravstvenu inspekciju.

Ova dva događaja su sramota za uglednu zdravstvenu instituciju kakva je bila Opšta bolnica Nikšić. Žalosno je, da dok se pacijenti u ovoj ustanovi bore za vazduh, a zdravstveni sistem Crne Gore na ivici je pucanja, neki neodgovorni ljudi, na čelu sa Markom Mitrovićem direktorom ove bolnice, poigravaju se sa životima pacijenata, i učestvuju u političkim igrama na štetu javnog zdravlja građana – zaključuje se u saopštenju DPS Nikšić.

Izvor: Pobjeda

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije