Connect with us

Politika

DPS: Trećina aktuelnih ministara ima rezervnu domovinu pored Crne Gore

Published

on

Trećina aktuelnih ministara, ima rezervnu domovinu pored Crne Gore, i svoje biračko pravo može da ostvaruje u njoj, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

Pobjeda je danas objavila da, osim ministara finansija i pravde Milojka Spajića i Vladimira Leposavića, dvojno prebivalište imaju i ministarka Vesna Bratić i ministar Aleksandar Stijović, kao i generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić.

“Možda je predsjedniku Vlade biračko pravo irelevantno jer se tiče njemu manje važnog “zemaljskog svijeta”, ali bi makar ministar unutrašnjih poslova trebalo da počne da radi svoj posao, umjesto što se trudi da umanji procenat alkoholisanosti svog kolege iz Vlade, i relativizuje niz ozbiljnih krivičnih djela koja su u pomenutom slučaju napravljena”, kazali su iz DPS-a.

Poručili su da bi u svakoj ozbiljnoj državi, podaci o dvostrukom biračkom pravu za visoke funkcionere predstavljali ozbiljan prekršaj.

“Ali ne i kod nas. Jer, zahvaljujući aktuelnoj Vladi, Crna Gora je za manje od pola godine počela da nazaduje i da liči na sve osim na ozbiljan i uređen sistem. Ipak, ukoliko članovi Vlade misle kako će, pribjegavajući standardnoj praksi ćutnje, učiniti da ovo pitanje bude zaboravljeno – to se neće dogoditi”, navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji su kazali da će nastaviti da insistiraju na sankcionisanju te, “kao i brojnih drugih nezakonitosti iza kojih stoje članovi izvršne vlasti”.

“Imajući u vidu sve dosadašnje postupke Vlade, oni i ne čude s obzirom da trećina ako ne i više ministara ima neku drugu domovinu, u Crnoj Gori su očigledno u prolazu i misiji destrukcije svega što čini temelje moderne i građanske države”, zaključuju u DPS-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije